Jednoduchá a rychlá polévka, která vás v chladných a sychravých dnech rozhodně zahřeje. Pečená zelenina jí dodává výraznou chuť a díky krémovému sýru je perfektně jemná.
1 porce obsahuje
- 197 kcal
- 15 g sacharidů
- 13 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 2 porce
- 100 g mrkve
- 60 g červené papriky
- 90 g cherry rajčat
- 100 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 35 g červené cibule
- olivový olej ve spreji
- 1 l zeleninové bujónky
- 1 čajová lžička oregana
- 60 g krémového sýru
- sůl
- pepř
Postup
-
Mrkev, cibuli i česnek oloupeme. Všechnu zeleninu dobře omyjeme a vložíme společně s cibulí a česnekem do zapékací misky.
-
Zeleninu posprejujeme olivovým olejem, posypeme sušeným oreganem, solí a pepřem. Misku vložíme do trouby a pečeme na 200 °C cca 35‑40 minut.
-
Upečenou zeleninu přendáme do mixéru, přidáme žervé a postupně přiléváme vývar tak, abychom mohli kontrolovat hustotu polévky. Rozmixovanou polévku vrátíme zpět do hrnce, zahřejeme a případně ještě dochutíme.
-
Servírujeme s opečenými krutony z toastového chleba a čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť!