Zalézt si pod deku s teplou polévkou, to k podzimu prostě patří. Naše česnečka vyžene z těla i toho největšího bacila a v chladné podzimní dny vás pořádně prohřeje.
1 porce obsahuje
- 160 kcal
- 18 g sacharidů
- 8 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 4 porce
- 10 stroužků česneku
- 1 cibule
- 3 brambory
- 1 lžíce ghee
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička tymiánu
- 1 l vody
- 1 lžíce zeleninové bujónky
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 100 ml 12% smetany
- sůl
- pepř
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
- 1 čajová lžička ghee
Postup
-
Na rozpáleném oleji a ghee másle osmažíme cibuli dozlatova.
-
K cibuli přidáme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájené brambory. Zasypeme sušeným tymiánem a chvíli restujeme.
-
Vše zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninovou bujónku, kuličky nového koření a bokový list. Vaříme cca 20 minut, dokud brambory nezměknou.
-
Jakmile jsou brambory uvařené, vyndáme kuličky nového koření a bobkový list. Polévku přelijeme do mixéru a umixujeme dohladka.
-
Umixovanou polévku nalijeme zpět do hrnce a dochutíme jí solí a pepřem. Nakonec polévku zjemníme trochou smetany.
-
Na krutony nakrájíme tousťák na kostičky a osmahneme na trošce ghee másla dozlatova.
-
Česnečku podáváme s opečenými krutony a čerstvou petrželkou.
-
Dobrou chuť.