Polévka jako plnohodnotný oběd? Vyzkoušej naši mexickou s trhaným masem a wrapem.
Tato polévka plná chutí tě nejen zasytí na několik hodin, ale také přenese až do vzdáleného Mexika.
1 porce obsahuje 1 miska polévky
- 550 kcal
- 70 g sacharidů
- 23 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 300 g hovězího masa na polévku
- 2 mrkve
- 50 g celeru
- 2 petržele
- bobkový list
- kulička nového koření
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 rajčata v konzervě
- 100 g sterilované kukuřice
- 1 ready to eat fazole
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- sušený česnek
Postup
-
Na oleji si zpěníme červenou cibuli nasekanou najemno. Přidáme očištěnou na vetší kusy nakrájenou zeleninu, maso na polévku a koření (nové koření, bobkový list). Podlijeme vodou tak, aby bylo vše ponořeno. Vaříme cca 2 hodiny.
-
Po uvaření si vývar přecedíme. Zeleninu vyjmeme a maso natrháme.
-
Do vývaru přidáme rajčatový protlak a sekaná rajčata. Vše rozmixujeme.
-
Do polévky přidáme natrhané maso, předvařené červené fazole, kukuřici a dochutíme solí a kořením (sladká paprika, pepř mletý, sušený česnek). Dle oblíbenosti pálivého můžeš ještě přidat kajenský pepř.
-
Teď už hurá na servírování. Do polévky přidáme lžíci zakysané smetany, natrháme koriandr a dle libosti chilli vločky a citrón.
Místo pečiva si opeč na sucho 1 Minute Wrap a vychutnej si plnohodnotné jídlo v mexickém stylu.