Mexická polévka s hovězím masem

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
180 min.
28 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Mexická polévka s hovězím masem

Polévka jako plnohodnotný oběd? Vyzkoušej naši mexickou s trhaným masem a wrapem.

Tato polévka plná chutí tě nejen zasytí na několik hodin, ale také přenese až do vzdáleného Mexika. 

1 porce obsahuje 1 miska polévky

  • 550 kcal
  • 70 g sacharidů
  • 23 g tuků
  • 25 g bílkovin

Na 4 porce

Na vývar:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 300 g hovězího masa na polévku
  • 2 mrkve
  • 50 g celeru
  • 2 petržele
  • bobkový list
  • kulička nového koření
Na polévku:
Na servírování
  • 1 plátek wrapu
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • koriandr
  • chilli
  • citron

Postup

  1. Mexická polévka s hovězím masem

    Na oleji si zpěníme červenou cibuli nasekanou najemno. Přidáme očištěnou na vetší kusy nakrájenou zeleninu, maso na polévku a koření (nové koření, bobkový list). Podlijeme vodou tak, aby bylo vše ponořeno. Vaříme cca 2 hodiny.

  2. Po uvaření si vývar přecedíme. Zeleninu vyjmeme a maso natrháme. 

  3. Do vývaru přidáme rajčatový protlak a sekaná rajčata. Vše rozmixujeme.

  4. Do polévky přidáme natrhané maso, předvařené červené fazole, kukuřici a dochutíme solí a kořením (sladká paprika, pepř mletý, sušený česnek). Dle oblíbenosti pálivého můžeš ještě přidat kajenský pepř.

  5. Teď už hurá na servírování. Do polévky přidáme lžíci zakysané smetany, natrháme koriandr a dle libosti chilli vločky a citrón. 

    Místo pečiva si opeč na sucho 1 Minute Wrap a vychutnej si plnohodnotné jídlo v mexickém stylu.

    Mexická polévka s hovězím masem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
28 Líbí se mi Uložit recept