Tom Kha Gai: thajská kokosová polévka

Aktin
Aktin Redakce
35 min.
1 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Tom Kha Gai: thajská kokosová polévka
ilustrační foto, zdroj: bonappetit.com

Tato thajská polévka je plná výrazných chutí a vůní, které jsou typické pro thajskou kuchyni. Je lehká a osvěžující díky kombinaci kokosového mléka a limetkové šťávy.

1 porce obsahuje 1 miska polévky

  • 517 kcal
  • 16 g sacharidů
  • 45 g tuků
  • 35 g bílkovin

Na 4 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Maso nakrájejte na kousky a nechte stranou.

  2. Omyjte a nasekejte chilli papričku. Rajčata nakrájejte na kousky, houby omyjte a nakrájejte na plátky.

  3. Na pánvi orestujte na oleji cibuli, česnek, citronovou kůrua chilli papričku. Poté přidejte maso a opékejte, dokud nezmění barvu.

  4. Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Důkladně promíchejte.

  5. Přidejte rajčata a houby a vařte na středním ohni asi 10 minut, dokud jsou měkké.

  6. Přidejte limetkovou šťávu a vařte další 2 minuty.

  7. Ochutnejte a přidejte sůl a cukr podle potřeby. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
1 Líbí se mi Uložit recept