Tato thajská polévka je plná výrazných chutí a vůní, které jsou typické pro thajskou kuchyni. Je lehká a osvěžující díky kombinaci kokosového mléka a limetkové šťávy.
1 porce obsahuje
- 517 kcal
- 16 g sacharidů
- 45 g tuků
- 35 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g R2E kuřecího masa
- 800 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce šťávy z limetky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 shiitake
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 chilli paprika
- sůl
- koriandr
- 10 g citrónové kůry
Postup
-
Maso nakrájejte na kousky a nechte stranou.
-
Omyjte a nasekejte chilli papričku. Rajčata nakrájejte na kousky, houby omyjte a nakrájejte na plátky.
-
Na pánvi orestujte na oleji cibuli, česnek, citronovou kůrua chilli papričku. Poté přidejte maso a opékejte, dokud nezmění barvu.
-
Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Důkladně promíchejte.
-
Přidejte rajčata a houby a vařte na středním ohni asi 10 minut, dokud jsou měkké.
-
Přidejte limetkovou šťávu a vařte další 2 minuty.
-
Ochutnejte a přidejte sůl a cukr podle potřeby. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.