Tahle fazolová polévka je ideální jako předkrm, ale zasytí natolik, že mnohým z nás může stačit samotná. Výborná je s čerstvým chlebem nebo tortilla crackers. A pro fajnšmekry máme jeden tip - ještě lepší je totiž z troškou zakysané smetany.
Tak se pojďme podívat, jak na ni! :)
1 porce obsahuje
- 298,5 kcal
- 36,2 g sacharidů
- 6,5 g tuků
- 14,3 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 800 g ready to eat fazolí
- 800 ml kuřecího vývaru
- 400 g krájený rajčat
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky sušeného koriandru
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
- sůl
- pepř
- listová petržel
- Vilgain Tortilla Crackers - chia a sůl
Postup
-
Na olivovém oleji do změknutí osmahněte cibuli a česnek.
-
Přidejte červené fazole, kuřecí nebo zeleninový vývar a pokrájená rajčata. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Vařte asi 10 minut.
-
Dochuťte mletým kmínem, koriandrem a paprikou a promíchejte, Pokud je polévka příliš hustá, přidejte vývar nebo vodu. Vařte dalších 10 minut, dokud fazole nezměknou. Podle potřeby můžete přidat sůl a pepř.
-
Podávejte horkou s nasekaným koriandrem nebo petrželkou. Dobrou chuť!