Fazolová polévka z červených fazolí

Aktin
Aktin Redakce
38 min.
1 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Fazolová polévka z červených fazolí
ilustrační obrázek, zdroj sproutingzen.com

Tahle fazolová polévka je ideální jako předkrm, ale zasytí natolik, že mnohým z nás může stačit samotná. Výborná je s čerstvým chlebem nebo tortilla chips. A pro fajnšmekry máme jeden tip - ještě lepší je totiž z troškou kysané smetany nebo avokádem. 

Tak se pojďme podívat, jak na ni! :)

1 porce obsahuje 1 talíř polévky

  • 298,5 kcal
  • 36,2 g sacharidů
  • 6,5 g tuků
  • 14,3 g bílkovin

Na 4 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Na olivovém oleji do změknutí osmahněte cibuli a česnek.

  2. Přidejte červené fazole, kuřecí nebo zeleninový vývar a pokrájená rajčata. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Vařte asi 10 minut.

  3. Dochuťte mletým kmínem, koriandrem a paprikou a promíchejte, Pokud je polévka příliš hustá, přidejte vývar nebo vodu. Vařte dalších 10 minut, dokud fazole nezměknou. Podle potřeby můžete přidat sůl a pepř.

  4. Podávejte horkou s nasekaným koriandrem nebo petrželkou. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
1 Líbí se mi Uložit recept