Krémová hrášková polévka s krutony

Šárka
Šárka Červinková
45 min.
48 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Krémová hrášková polévka s krutony

Na Zelený čtvrtek jedině zelená polévka. Třeba tahle hrášková, která bude hotová za pár minut. Ingredience na ní budete mít určitě pokaždé doma. Stačí mít jen v mrazáku připravený hrášek. Chutná jako krémová, i když je zahuštěná pouze zeleninou. A s křupavými krutony chutná nejlépe! 

1 porce obsahuje 1 talíř polévky

  • 131 kcal
  • 19,2 g sacharidů
  • 2,8 g tuků
  • 5,1 g bílkovin

Na 6 porcí

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Krémová hrášková polévka s krutonyNa olivovém oleji a ghee másle orestujeme cibulku, na kostičky nakrájenou bramboru a hrášek. Ochutíme sušeným česnekem.

  2. Poté přilejeme vodu, přidáme lžíci zeleninové bujónky a necháme vařit, dokud brambory nezměknou.

  3. Polévku umixujeme v mixéru dohladka.

  4. Vlijeme zpět do hrnce, osolíme, opepříme, přisypeme trochu sušeného libečku, přidáme propasírovaný česnek a ovesné vločky.

  5. Polévku povaříme ještě dalších 5 minut.

  6. Nejlépe chutná s krutony. Proto si tousťák nakrájíme na kostičky a na ghee másle opečeme. Můžeme přidat i sušený libeček.

    Tak dobrou chuť a hezké Velikonoce! Krémová hrášková polévka s krutony

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
48 Líbí se mi Uložit recept