Na Zelený čtvrtek jedině zelená polévka. Třeba tahle hrášková, která bude hotová za pár minut. Ingredience na ní budete mít určitě pokaždé doma. Stačí mít jen v mrazáku připravený hrášek. Chutná jako krémová, i když je zahuštěná pouze zeleninou. A s křupavými krutony chutná nejlépe!
1 porce obsahuje
- 131 kcal
- 19,2 g sacharidů
- 2,8 g tuků
- 5,1 g bílkovin
Na 6 porcí
- 450 g mraženého hrášku
- 200 g brambor
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 čajová lžička ghee
- 1 lžíce zeleninové bujónky
- 1 l vody
- sušený česnek
- libeček
- himalájská sůl
- Vilgain pepře
- Tousťák
- 3 lžíce ovesných vloček
Postup
-
Na olivovém oleji a ghee másle orestujeme cibulku, na kostičky nakrájenou bramboru a hrášek. Ochutíme sušeným česnekem.
-
Poté přilejeme vodu, přidáme lžíci zeleninové bujónky a necháme vařit, dokud brambory nezměknou.
-
Polévku umixujeme v mixéru dohladka.
-
Vlijeme zpět do hrnce, osolíme, opepříme, přisypeme trochu sušeného libečku, přidáme propasírovaný česnek a ovesné vločky.
-
Polévku povaříme ještě dalších 5 minut.
-
Nejlépe chutná s krutony. Proto si tousťák nakrájíme na kostičky a na ghee másle opečeme. Můžeme přidat i sušený libeček.
Tak dobrou chuť a hezké Velikonoce!