Hledáš další polévku, která tě v zimě zahřeje? Co zkusit tuhle hrášková, která bude hotová za pár minut. Ingredience na ní máš určitě pokaždé - stačí mít jen v mrazáku připravený hrášek. I když je komplet vegan a nepoužili jsme žádnou smetanu, přesto zůstává dokonale krémová. 🫛
1 porce obsahuje
- 131 kcal
- 19,2 g sacharidů
- 2,8 g tuků
- 5,1 g bílkovin
Na 6 porcí
- 450 g mraženého hrášku
- 200 g brambor
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 čajová lžička ghee
- 1 lžíce Vilgain zeleninového vývaru
- 1 l vody
- sušený česnek
- libeček
- himalájská sůl
- Vilgain pepře
- Vilgain sandwich bread
- 3 lžíce ovesných vloček
Postup
-
Na olivovém oleji a ghee másle orestuj cibulku, na kostičky nakrájenou bramboru a hrášek. Ochuť sušeným česnekem. -
Poté přilij vodu, přidej lžíci zeleninového bujónu a nech vařit, dokud brambory nezměknou.
-
Polévku umixuj v mixéru dohladka.
-
Vlij zpět do hrnce, osol, opepři, přisyp trochu sušeného libečku, přidej propasírovaný česnek a ovesné vločky.
-
Polévku povař ještě dalších 5 minut.
-
Nejlépe chutná s krutony. Proto si tousťák nakrájej na kostičky a na ghee másle opeč. Můžeš přidat i sušený libeček.
Tak dobrou chuť!