Minestrone je tradiční italská polévka plná zeleniny, fazolí a těstovin. Je sytá, zdravá a bohatá na chutě. Navíc je skvělá sama o sobě, ale můžete ji také podávat s plátkem čerstvého chleba nebo posypat parmezánem pro dodání dalších chutí.
1 porce obsahuje
- 324,6 kcal
- 37 g sacharidů
- 18 g tuků
- 31 g bílkovin
Na 4 porce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 řapíkaté celery
- 1 bílá paprika
- 1 cuketa
- 400 rajčata v konzervě
- 1 l zeleninové bujónky
- 400 g Vilgain R2E černých fazolí
- 100 g penne
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
Postup
-
Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je asi 2 minuty, dokud nezezlátnou.
-
Přisypte nakrájenou mrkev, celer, zelenou papriku a cuketu. Smažte dalších 5 minut, dokud nezměknou.
-
Teď je na řadě tekutá složka - konzervovaná rajčata a zeleninový vývar. Nalijte k zeleninové směsi, přiveďte k varu a pak snižte teplotu a nechte polévku vařit asi 15 - 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
-
Následně přidejte vařené fazole a těstoviny. Pokračujte ve vaření asi 10 minut, dokud se těstoviny neuvaří. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
-
Před podáváním ozdobte polévku čerstvou bazalkou nebo petrželkou.