Italská polévka minestrone

Aktin
Aktin Redakce
40 min.
1 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Italská polévka minestrone
ilustrační foto, zdroj: celiaxmoni.cz

Minestrone je tradiční italská polévka plná zeleniny, fazolí a těstovin. Je sytá, zdravá a bohatá na chutě. Navíc je skvělá sama o sobě, ale můžete ji také podávat s plátkem čerstvého chleba nebo posypat parmezánem pro dodání dalších chutí.

1 porce obsahuje 1 miska polévky

  • 324,6 kcal
  • 37 g sacharidů
  • 18 g tuků
  • 31 g bílkovin

Na 4 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je asi 2 minuty, dokud nezezlátnou.

  2. Přisypte nakrájenou mrkev, celer, zelenou papriku a cuketu. Smažte dalších 5 minut, dokud nezměknou.

  3. Teď je na řadě tekutá složka -  konzervovaná rajčata a zeleninový vývar. Nalijte k zeleninové směsi, přiveďte k varu a pak snižte teplotu a nechte polévku vařit asi 15 - 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

  4. Následně přidejte vařené fazole a těstoviny. Pokračujte ve vaření asi 10 minut, dokud se těstoviny neuvaří. Ochuťte  solí a pepřem podle chuti.

  5. Před podáváním ozdobte polévku čerstvou bazalkou nebo petrželkou.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
1 Líbí se mi Uložit recept