Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
140 min.
191 Líbí se mi Komentáře
6
Uložit recept
Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

Garfield moc dobře věděl, co je dobré. Jenže líného kocoura jistojistě netrápilo, že jeho nejoblíbenější jídlo není zrovna nutričně vyvážené a zdravé. 

Je vůbec možné pochutnat si na dokonalém italském jídle, a přitom nesejít z cesty zdravého životního stylu?

Jasně! A mrkněte, jak snadno.

1 porce obsahuje 1 porce lasagní

  • 350 kcal
  • 37 g sacharidů
  • 10 g tuků
  • 28 g bílkovin

Na 6 porcí

Na rajčatovou omáčku:
Na bešamel:
  • 250 ml kefíru
  • 250 g sýru cottage
  • 30 g špaldové mouky
  • 30 g 30% Eidamu
  • 1 muškátový oříšek
  • 1 čajová lžička soli
Další:
  • 110 g těstovin lasagní
  • 30 g 30% Eidamu
  • bazalka
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

    Nejprve si připravíme vývar.

    Místo zdlouhavého vaření si můžeme snadno dopomoci použitím kvalitního bujónu.

  2. Mrkev a celer nastrouháme na hrubo.

  3. Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Poté k nim přihodíme nastrouhanou mrkev a celer a ještě chvíli restujeme. Zelenina ale nesmí zhnědnout.

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

  4. Dál přidáme do hrnce mleté maso. Vařečkou ho rozmícháme, rozdělíme na menší kousky a necháme zatáhnout.

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

  5. Nakonec do hrnce přidáme rajčata z konzervy, podlijeme vývarem a dochutíme solí, pepřem, oreganem a sušenou bazalkou. Takto připravenou směs přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme přibližně 45 minut. Následně odděláme pokličku a vaříme dalších 15 minut.

  6. Mezitím si připravíme bešamel. Prostě a jednoduše rozmixujeme všechny ingredience do hladké konzistence.

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

  7. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  8. Omáčka hotová? Jde se vrstvit!

    Na dno pekáčku (my jsme použili velikost  22x16 cm) rozprostřeme polovinu masové směsi. Následují těstoviny a polovina bešamelu. 

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

    A teď to celé zopakujeme — druhá polovina masové směsi, těstoviny a druhá polovina bešamelu. Vršek lasagní posypeme nastrouhaným sýrem a šup s nimi do předehřáté trouby zhruba na hodinku.

  9. Než se vžijeme do role Garfielda, nezapomeneme lasagne vyfotit a postnout na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

    Pravé italské lasagne ve zdravém kabátku

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
191 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________