Melanzane alla parmigiana: italský zapečený lilek

Aktin
Aktin Redakce
65 min.
Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Melanzane alla parmigiana: italský zapečený lilek
ilustrační foto, zdroj: maves-kitchen.cz

Že ještě nemáte dost italských jídel? My taky ne! A co takhle střídání lilku, rajčatové omáčky a pořádné dávky sýra? Ano, prosím. Tenhle recept si zaručeně oblíbíte. 

1 porce obsahuje 1/2 pekáčku

  • 610 kcal
  • 26 g sacharidů
  • 36 g tuků
  • 42 g bílkovin

Na 2 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C a nakrájejte lilek na plátky asi o tloušťce 1 cm a osolte je. Nechte je ležet asi 30 minut, aby z nich vytekla voda.

  2. V hrnci osmahněte jemně nakrájenou cibuli a stroužky česneku na olivovém oleji. Přidejte rajčatové pyré a nechte povařit na středním ohni asi 15 minut, dokud nezhustne. Přidejte sůl a pepř podle chuti.

  3. Na pánev nalijte trochu olivového oleje a osmahněte lilkové plátky, dokud nebudou z obou stran zlatavě hnědé.

  4. Do zapékací mísy nalijte trochu rajčatového pyré a položte na něj vrstvu lilkových plátků. Posypte parmazánem a opakujte, dokud nebudete mít vrstvu z posledního lilkového plátku.

  5. Pokládejte vrstvy tak, aby se omáčka a sýr dostaly mezi každou vrstvu lilků.

  6. Přikryjte zapékací misku a vložte ji do trouby. Pečte asi 30 minut, dokud se sýr nezapeče a nezíská zlatavou barvu.

  7. Posypte čerstvými lístky bazalky a podávejte. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
Líbí se mi Uložit recept