Špagety carbonara se smetanou

Aktin
Aktin Redakce
22 min.
1 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Špagety carbonara se smetanou
ilustrační obrázek, zdroj nytimes.com

Kdo by nemiloval špagety?! O to víc špagety carbonara!

Do klasického receptu sice smetana nepatří, ale věřte, že jim dodá jemnost. Tahle verze je extra jednoduchá, rychlá a pokud nejste fanda pancetty nebo slaniny, která do tohoto receptu patří, skvěle poslouží třeba kuřecí maso nebo vaše oblíbené houby. Snížíte tam počet kalorií, ale pochutnáte si srovnatelně. :)

1 porce obsahuje

  • 892 kcal
  • 75 g sacharidů
  • 49,8 g tuků
  • 36,4 g bílkovin

Na 4 porce

  • 400 g špaget
  • 200 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 3 žloutky
  • 100 ml smetany na vaření
  • 50 g parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • listová petržel
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Podle návodu uvařte v osolené vodě špagety.

  2. Mezitím si na středním plameni osmahněte pancettu nebo slaninu dozlatova. Obě suroviny by měly křupat. Až k tomu dojde, přidejte česnek a nechte ho asi minutu provonět.

  3. V další míse smíchejte žloutky, smetanu a polovinu parmazánu.

  4. Slijte vodu ze špaget a dejte je do pánve s pancettou a česnekem. Zamíchejte a vařte asi 1 minutu.

  5. Snižte teplotu a přidejte směs se žloutky a smetanou. Zamíchejte, dokud se směs nezahřeje, ale nedovolte jí, aby se vařila, jinak by mohla způsobit sražení.

  6. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané parmazánem a nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
1 Líbí se mi Uložit recept