Rychlé a chutné jídlo - no kdo by to nemiloval? A ještě k tomu z jedné pánve, ze které se nají rovnou dva! Navíc není potřeba umývat hodně nádobí, a to je super. Z kombinace dýně Hokkaidó, cherry rajčátek, hořčice nebo kurkumy nám vznikne tahle výborná krémová omáčka.
1 porce obsahuje polovina pánve
- 552 kcal
- 97,4 g sacharidů
- 9,3 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 lžíce olivového oleje
- 160 g dýně
- 2 stroužky česneku
- 500 g Gnocchi
- 250 ml bujónu
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- 2 špetky pepře
- 1 čajová lžička kurkumy
- 250 g cherry rajčat
- himalájská sůl
- 1 cibule
- 40 g ricotty
- listová petržel
Postup
-
-
Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a na kostky nakrájenou dýni. Jemně osolíme a dobře opečeme.
-
Přidáme nakrájená cherry rajčátka, promícháme a dochutíme lžičkou hořčice. Do směsi přidáme hotové gnocchi a necháme opékat.
-
Vše zalijeme zeleninovým bujónem (podle potřeby), který si předtím rozmícháme v teplé vodě. A chvilku podusíme, dokud nám dýně nezměkne.
-
Okořeníme, přidáme kurkumu a mícháme. Omáčka začne houstnout, podle potřeby můžeme naředit bujónem nebo vodou.
-
Nakonec přidáme nasekanou petržel a ricottu. Ozdobíme a můžeme podávat.
-
Dobrou chuť!