Dýňová sezóna je v rozpuku a my ji tentokrát využijeme hravě, naslano a s trochou indického šmrncu.
Dýňové kari je chuťově i výživově bohaté a pochutnají si na něm všichni u stolu. Včetně sestry veganky, strýčka vegetariána a táty masožrouta.
1 porce obsahuje
- 394 kcal
- 31 g sacharidů
- 26 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 zázvory
- 1 lžíce kari koření
- 200 g cizrny z konzervy
- 1/2 dýně
- 400 ml kokosového mléka
- 1 amino omáčka
- 1/2 šťávy z limetky
- 1 lžíce soli
- 1/2 čajové lžičky pepře
- jasmínová rýže
- koriandr
Postup
-
Dýni upečeme do měkka, nakrájíme na menší kostky a dáme stranou.
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nastrouháhme najemno.
-
Ve větší pánvi osmažíme připravenou cibuli, česnek a zázvor. Jakmile se rozvoní a lehce zezlátnou, zaprášíme je kari kořením a vše v něm hezky obalíme.
-
Do pánve přidáme pořádně propláchlou cizrnu a upečenou dýni. Vše promícháme a zalijeme kokosovým mlékem.
-
Pánev přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném plameni zhruba 30 minut.
-
Ke konci vaření směs ochutíme amino omáčkou (nebo sójovou omáčkou), šťávou z limetky, solí a pepřem. Pokud máme rádi ostřejší jídla, můžeme přidat chilli.
-
Podáváme s jasmínovou rýži, zasypané koriandrem.
Dobrou chuť!