Podzimní dýňové kari, které zahřeje

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 9 dny
45 min.
Uložit recept
Podzimní dýňové kari, které zahřeje

Dýňová sezóna je v rozpuku a my ji tentokrát využijeme hravě, naslano a s trochou indického šmrncu. 

Dýňové kari je chuťově i výživově bohaté a pochutnají si na něm všichni u stolu. Včetně sestry veganky a strýčka vegetariána. 

1 porce (bez přílohy) obsahuje:

  • 394 kcal
  • 31 g sacharidů
  • 26 g tuků
  • 9 g bílkovin

Ingredience

Na kari:
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 zázvory
  • 1 lžíce kari koření
  • 200 g cizrny z konzervy
  • 1/2 dýně
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 amino omáčka
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 čajové lžičky pepře
Na podávání:

Postup

  1. Dýni upečeme do měkka, nakrájíme na menší kostky a dáme stranou.

  2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nastrouháhme najemno.

  3. Ve větší pánvi osmažíme připravenou cibuli, česnek a zázvor. Jakmile se rozvoní a lehce zezlátnou, zaprášíme je kari kořením a vše v něm hezky obalíme.

  4. Do pánve přidáme pořádně propláchlou cizrnu a upečenou dýni. Vše promícháme a zalijeme kokosovým mlékem.

  5. Pánev přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném plameni zhruba 30 minut.

  6. Ke konci vaření směs ochutíme amino omáčkou (nebo sojovou omáčkou), šťávou z limetky, solí a pepřem. Pokud máme rádi ostřejší jídla, můžeme přidat chilli.

  7. Podáváme s jasmínovou rýži, zasypané koriandrem.

    Dobrou chuť! 

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
5 Líbí se mi Uložit recept
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________