Indové jsou mistři chutí. O tom žádná. Nic to však nemění na skutečnosti, že po návštěvě oblíbené indické restaurace jsme často schopni jen plesknout sebou na gauč na dobrých pár hodin a funět a funět.
Tak přesně to se vám po naší odlehčené verzi věhlasného butter chicken nestane. Plnohodnotně si pochutnáte, dobijete baterky a budete připraveni dál čelit výzvám produktivního dne.
1 porce obsahuje
- 547 kcal
- 77 g sacharidů
- 7 g tuků
- 44 g bílkovin
Na 4 porce
- 450 g kuřecích prsou
- 100 g bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce garam masaly
- 2 zázvory
- 1/2 šťáva z citrónu
- ghee
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce garam masaly
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 2 čajové lžičky mleté papriky
- 1 čajová lžička chilli
- 400 g rajčat v konzervě
- 2 balení sýru cottage
- jasmínová rýže
- koriandr
Postup
-
Maso si připravíme ideálně den předem, aby se hezky uleželo a chutě se propojily. Smícháme všechny ingredience na marinádu, do které potom naložíme maso nakrájené na kousky. Necháme odpočívat v lednici.
-
Nastala chvíle přípravy omáčky? Tak ze všeho nejdřív hurá do lednice pro maso! Je potřeba vyndat ho s předstihem, aby mělo v době vaření pokojovou teplotu.
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme ghíčko. Když je dostatečně rozpálené, na středním plameni na něm orestujeme připravenou cibuli a česnek dozlatova.
-
Jakmile jsou cibule a česnek dozlatova opečené a změklé, zasypeme je veškerým kořením a za stálého míchání restujeme ještě minutu. Potom přidáme rajčata a po pár minutách i cottage.
-
Nádobu s omáčkou přesuneme z plotny na mřížku a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
-
Vrátíme zpět na plotnu. Jakmile začne omáčka znovu zlehka probublávat, přidáme do ní marinované kuře. Vaříme pomalu na mírném plameni ještě asi 5 -10 minut, dokud se maso neudělá.
-
Butter chicken podáváme s jasmínovou rýží, zasypané koriandrem a představujeme si, že hodujeme v pravé indické restauraci.
Tak dobrou chuť!