Jako v indické restauraci: Butter chicken v odlehčeném kabátku

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 24 dny
40 min.
Jako v indické restauraci: Butter chicken v odlehčeném kabátku

Indové jsou mistři chutí. O tom žádná. Nic to však nemění na skutečnosti, že po návštěvě oblíbené indicé restaurace jsme často schopni jen plesknout sebou na gauč na dobrých pár hodin. Funět a funět.

Tak přesně to se vám po naší odlehčené verzi věhlasného butter chicken nestane. Plnohodnotně si pochutnáte, dobijete baterky a budete připraveni dál čelit výzvám produktivního dne.

1 porce obsahuje

  • 547 kcal
  • 77 g sacharidů
  • 7 g tuků
  • 44 g bílkovin

Na 4 porce

Na maso:
  • 450 g kuřecích prs
  • 100 g bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce gram masala
  • 2 zázvory
  • šťáva z 1/2 citrónu
Na omáčku:
  • ghee
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce gram masala
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • 2 čajové lžičky mleté papriky
  • 1 čajová lžička chilli
  • 400 g rajčat v konzervě
  • 2 balení sýru cottage
K podávání:

Postup

  1. Jako v indické restauraci: Butter chicken v odlehčeném kabátku 

    Maso si připravíme ideálně den předem, aby se hezky uleželo a chutě se propojily.

    Smícháme všechny ingredience na marinádu, do které potom naložíme maso nakrájené na kousky. Necháme odpočívat v lednici.

  2. Nastala chvíle přípravy omáčky? Tak ze všeho nejdřív hurá do lednice pro maso! Je potřeba vyndat ho s předstihem, aby mělo v době vaření pokojovou teplotu.

  3. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.

    V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme ghíčko. Když je dostatečně rozpálené, na středním plameni na něm orestujeme připravenou cibuli a česnek dozlatova.

  4. Jakmile jsou cibule a česnek dozlatova opečené a změklé, zasypeme je veškerým kořením a za stálého míchání restujeme ještě minutu.

    Potom přidáme rajčata a po pár minutách i cottage. 

    Nádobu s omáčkou přesuneme s plotny na mřížku a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

    Vrátíme zpět na plotnu. Jakmile začne omáčka znovu zlehka probublávat, přidáme do ní marinované kuře. Vaříme pomalu na mírném plameni ještě asi 5-10 minut, dokud se maso neudělá. 

  5. Butter chicken podáváme s jasmínovou rýží, zasypané koriandrem a představujeme si, že hodujeme v pravé indické restauraci.

    Jako v indické restauraci: Butter chicken v odlehčeném kabátku

    Jako v indické restauraci: Butter chicken v odlehčeném kabátku

Poděkuj autorovi
3
Aktin Vegan Proteinová Cookieska
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________