Kdo se taky v dětství mohl utlouct po kuřeti na paprice od babičky?
No co si budem... poctivá krémová omáčka není zrovna jídlo, po kterém se budete cítit nejvíc fit. A tak, jak je naším dobrým zvykem, vzali jsme si starou dobrou klasiku na mušku a trochu ji odlehčili. Aktiňácká verze kuřete na paprice vás neuspí. Naopak! Dobije vás energií a všemi potřebnými živinami.
Dobrou chuť!
1 porce obsahuje 1 porce kuřete na paprice s těstovinami
- 517 kcal
- 50 g sacharidů
- 13 g tuků
- 50 g bílkovin
Na 3 porce
- 450 g kuřecích stehen
- 1 cibule
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce bujónu
- 500 ml vody
- 1 balení sýru cottage
- 2 lžíce ovesné mouky
- 250 g špaldových těstovin
- sůl
- olivový olej ve spreji
Postup
-
Dopředu si připravíme 500 ml vývaru. Doporučujeme si práci ulehčit a použít Bujónku.
-
Kuře omyjeme, osušíme a pořádně osolíme.
Ve větším hrnci rozpálíme olej a necháme kuře zprudka opéct ze všech stran, aby se zatáhlo a zbytečně nepouštělo šťávu. Potom jej z pánve vyndáme a odložíme bokem.
-
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a hodíme do výpeku po mase. Můžeme přidat více oleje, aby se cibule nepřipalovala.
Jakmile zesklovatí, zaprášíme ji dvěma vrchovatými lžícemi červené papriky.
Kuřecí stehna vrátíme zpět do hrnce k cibuli a podlijeme připraveným vývarem.
-
Vaříme pomalu na mírném plameni asi 45 minut.
-
Uvařené maso vytáhneme z hrnce. Jakmile trochu vychladne, obereme jej z kostí.
-
Vývar necháme lehce vychladnout, přidáme k němu sýr cottage a zahustíme ovesnou moukou. Všechno to společně rozmixujeme do hladké omáčky, do které nakonec vrátíme i připravené maso.
-
Podáváme s těstovinami, knedlíkem, chlebem nebo prostě čímkoliv, co hrdlo ráčí.
-
Až recept vyzkoušíte, nezapomeňte se podělit o výsledek na Instagramu a označte @aktinrecepty.