Lokše neboli bramborové placky můžete tradičně podávat nasladko i naslano.
My jsme do těch našich propašovali dávku bílkovin v podobě proteinového prášku, a tak jsme zvolili jejich sladkou variantu. K tomu tvaroh, nakyslé švestky a budete se olizovat až za ušima. To vám garantujeme :).
1 porce obsahuje
- 194 kcal
- 33 g sacharidů
- 2 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 8 porcí
- 800 g brambor
- 170 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g vanilkového proteinu
- 1 vejce
- tvaroh
- švestková Bioláda
- ghee
Postup
-
Brambory ve slupce uvaříme den dopředu. Jakmile vychladnou, oloupeme je.
-
Brambory nastrouháme najemno do velké mísy. Přidáme k nim zbytek ingrediencí a zpracujeme vláčné ale ne příliš lepivé těsto.
-
Z těsta uždibujeme kuličky o průměru zhruba 5 cm, které buď vyválíme nebo dlaněmi vytvarujeme do tenkých placek na pomoučeném vále.
-
Bramborové placky opékáme na suché pánvi z obou stran, dokud se nezačnou nadouvat a neobjeví se na nich zlaté fleky.
-
-
Podáváme s tvarohem a švestkovou marmeládou nebo povidly.
Dobrou chuť!