Dost už bylo nudných rajčatových omáček na tisíc způsobů. Připravte si s námi recept jako z italské restaurace. Zároveň se jedná o jídlo nutričně vyvážené, takže nehrozí, že vás za hodinu bude honit mlsná.
1 porce obsahuje
- 550 kcal
- 56,3 g sacharidů
- 18,8 g tuků
- 38,6 g bílkovin
Na 1 porci
- 80 g celozrnných špaget
- 60 g ricotty
- 20 g parmazánu
- 30 g baby špenátu
- 1 stroužek česneku
- 1/2 citronu
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 80 g kuřecích prs
Postup
-
Kuřecí maso omyjeme, osušíme. Nasolíme, opepříme a orestujeme na pánvi na troše olivového oleje. -
-
Když máme maso dozlatova orestované z obou stran, odložíme bokem.
-
V osolené vroucí vodě uvaříme špagety a na poslední minutu varu přidáme i baby špenát.
-
Špagety opatrně slijeme a část vody zachytíme.
-
Slité špagety vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim omáčku a trochu vody, kterou jsme zachytili ze špaget. Vody raději méně a podle potřeby přidáme. Mícháme, dokud se omáčka nepropojí se špagetami.
-
Přemístíme na talíř a navrch položíme orestované kuřecí maso. Posypeme zbytkem parmazánu, ozdobíme čerstvou bazalkou a přistrouháme trochu citronové kůry.