Zdravý oběd s chutí Asie: Pomerančové kuře

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 3 dny
Zdravý oběd s chutí Asie: Pomerančové kuře

Orange chicken neboli pomerančové kuře je stará dobrá klasika v asijských fastfoodech. Když vezmeme v potaz množství použitého a pravděpodobně přepáleného oleje, nebude se jednat zrovna o zdravé jídlo. Vemte to raději do svých rukou a vychutnejte si tuto chutěmi nabitou pochoutku ve zdravé verzi z pohodlí domova.

1 porce obsahuje

  • 597 kcal
  • 82 g sacharidů
  • 5 g tuků
  • 56 g bílkovin

Na 2 porce

Na maso:
Na omáčku:
Příloha:

Postup

  1. Zdravý oběd s chutí Asie: Pomerančové kuře

    Rýži si uvaříme dopředu podle návodu.

  2. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a obalíme ve směsi škrobu, mouky a tamari omáčky.

    Maso uprudka orestujeme na rozpálené pánvi do zlatova. Poté ho odložíme stranou.

  3. Pomerančovou šťávu i s dužinou vymačkáme do misky a smícháme se škrobem, česnekem, chilli a erythritolem.

  4. V hlubší pánvi roztopíme olej. Přidáme nastrouhaný zázvor a pomerančovou kůru a krátce osmažíme. Poté podlijeme pomerančovou směsí, tamari omáčkou a vaříme do zhoustnutí. Ke konci vaření do omáčky přihodíme i maso a necháme jej omáčkou hezky nasáknout.

  5. Podáváme s rýží, posypané koriandrem a sezamovými semínky. Sdílíme na Instagramu s hashtagem #aktinrecepty.

    Zdravý oběd s chutí Asie: Pomerančové kuře

Poděkuj autorovi
3
Aktin Whey protein
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________