Nasi goreng (neboli smažená rýže) je pouliční trhák zemí jihovýchodní Asie. Takovou dálku se za ním ale táhnout nemusíte. Stačí stoupnout ke sporáku a do půl hodinky máte hotový oběd, klidně i na několik dní.
Zvolíte‑li do základu kvalitní hnědou rýži a přidáte další výživné suroviny, na světě je plná pánev nutričně vyváženého jídla plného vlákniny, minerálních látek a pestrých chutí.
1 porce obsahuje
- 567 kcal
- 75 g sacharidů
- 15 g tuků
- 33 g bílkovin
Na 2 porce
- řepkový olej
- 3 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- 1 zázvor
- 160 g rýže Basmati
- 200 g krůtího trhaného masa
- 10 ml amino omáčky
- chilli
- sůl
- pepř
- 2 vejce
- koriandr
- mungo klíček
- jarní cibulka
Postup
-
Rýži si uvaříme předem.
-
Česnek a kořeny jarních cibulek nakrájíme nadrobno. 1 cm zázvoru nastrouháme najemno.
-
Ve větší pánvi rozpálíme olej a smažíme na něm připravenou zeleninu zhruba 1‑2 minuty, dokud se nerozvoní a lehce nezezlátne.
Následně do pánve hodíme uvařenou rýži a ještě chvíli opékáme.
Na závěr do směsi přidáme trhané krůtí maso, dochutíme Amino omáčkou, chilli, solí a pepřem.
-
Podáváme s volskými oky, zasypané koriandrem, jarní cibulkou, mungo klíčky a dalšími dobrotami podle vlastního gusta.
Dobrou chuť!