Nasi goreng: vietnamská smažená rýže

Michaela
Michaela Dobiášová
30 min.
166 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Nasi goreng: vietnamská smažená rýže

Nasi goreng (neboli smažená rýže) je pouliční trhák zemí jihovýchodní Asie. Takovou dálku se za ním ale táhnout nemusíte. Stačí stoupnout ke sporáku a do půl hodinky máte hotový oběd, klidně i na několik dní.

Zvolíte‑li do základu kvalitní hnědou rýži a přidáte další výživné suroviny, na světě je plná pánev nutričně vyváženého jídla plného vlákniny, minerálních látek a pestrých chutí.

1 porce obsahuje

  • 567 kcal
  • 75 g sacharidů
  • 15 g tuků
  • 33 g bílkovin

Na 2 porce

Na základ:
Na podávání:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Rýži si uvaříme předem.

  2. Česnek a kořeny jarních cibulek nakrájíme nadrobno. 1 cm zázvoru nastrouháme najemno.

  3. Ve větší pánvi rozpálíme olej a smažíme na něm připravenou zeleninu zhruba 1‑2 minuty, dokud se nerozvoní a lehce nezezlátne.

    Následně do pánve hodíme uvařenou rýži a ještě chvíli opékáme.

    Na závěr do směsi přidáme trhané krůtí maso, dochutíme Amino omáčkou, chilli, solí a pepřem.

  4. Podáváme s volskými oky, zasypané koriandrem, jarní cibulkou, mungo klíčky a dalšími dobrotami podle vlastního gusta.

    Dobrou chuť!

    Nasi goreng: vietnamská smažená rýže

    Nasi goreng: vietnamská smažená rýže

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
166 Líbí se mi Uložit recept