Koprovka je stará česká klasika se světovým přesahem. Lidskou populaci totiž nekompromisně dělí na dvě poloviny. Buď ji miluješ, nebo nenávidíš. Nic mezi tím neexistuje.
Pokud patříš do tábora zapřísáhlých milovníků, vyzkoušej naši odlehčenou verzi. Vyšperkovat ji můžeš bramborami či knedlíkem, vejcem s pěkně tekutým žloutkem či libovým hovězím. Hotovo máš za pár minut a můžeš vychutnávat. 🚀
1 porce obsahuje
- 498 kcal
- 63 g sacharidů
- 20 g tuků
- 23 g bílkovin
Na 2 porce
- 20 g ghee
- 20 g hladké mouky
- 25 g bujónu
- 250 ml vody
- 250 ml kefíru
- 250 ml mléka
- 50 ml svařeného octa
- 1 lžíce třtinového cukru
- sůl
- kopr
- 400 g brambor
- ghee ve spreji
- sůl
- vejce
Postup
-
Brambory omyj, nakrájej, osol, postříkej ghee a dej péct.
-
Na pánvi si připrav jíšku z ghee a mouky, přidej bujón, zalij vodou a pořádně rozmíchej.
-
Poté přilij mléko a kefír a dochuť octem, cukrem, solí a koprem (záleží na tobě, jestli ji chceš sladší či kyselejší, podle toho zvol množství cukru nebo octa).
-
Nech povařit a připrav si vejce na hniličku (udělej si jich kolik chceš nebo přidej i maso)
-
Podávat můžeš třeba s pečenými bramborami a vejcem naměkko. Nakonec svůj výtvor vyfoť a nasdíle na Instagramu s označením @vilgainrecepty.
Tak dobrou chuť!








