Tradiční koprovka ve fit verzi aneb zdravý oběd za pár minut

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 2 měsíci
20 min.
Tradiční koprovka ve fit verzi aneb zdravý oběd za pár minut

Koprovka je stará česká klasika se světovým přesahem. Lidskou populaci totiž nekompromisně dělí na dvě poloviny. Buď ji miluješ, nebo nenávidíš. Nic mezi tím neexistuje.

Pokud patříš do tábora zapřísáhlých milovníků, vyzkoušej naši odlehčenou verzi. Vyšperkovat ji můžeš bramborami či knedlíkem, vejcem s pěkně tekutým žloutkem či libovým hovězím. Hotovo máš za pár minut a můžeš vychutnávat.

1 porce obsahuje

  • 475 kcal
  • 64 g sacharidů
  • 15 g tuků
  • 21 g bílkovin

Na 2 porce

Na omáčku:
  • 400 g brambor
  • 2 vejce

Postup

  1. Tradiční koprovka ve fit verzi aneb zdravý oběd za pár minut

    Zhruba tři snítky kopru opereme a jeho jemné části podél stonku nasekáme nadrobno. Připravený kopr si odložíme stranou. Do omáčky přijde až jako poslední.

  2. Mléko a kefír spoječně smícháme. Odebereme zhruba 200 ml, ve kterých rozmícháme mouku (můžeme použít shaker) a zbytek přivedeme k varu. 

  3. Jakmile začne mléčný základ vřít, přilijeme zbytek směsi s moukou a za stálého míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. 

  4. Po zhoustnutí odstavíme omáčku z plotny, dochutíme octem, solí, erythritolem a vmícháme kopr.

    Množsví octu a erythritolu si upravte podle vlastního gusta. Někdo to rád kyselejší, někdo zase sladší.

    Tradiční koprovka ve fit verzi aneb zdravý oběd za pár minut

  5. Podávat můžeme třeba s pečenými bramborami a vejcem na měkko. Nakonec svůj výtvor sdílíme na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.

    Tradiční koprovka ve fit verzi aneb zdravý oběd za pár minut

Poděkuj autorovi
11
Aktin neon shaker
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________