Tradiční koprovka ve fit verzi aneb zdravý oběd za pár minut

Michaela
Michaela Dobiášová
20 min.
72 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Tradiční koprovka ve fit verzi aneb zdravý oběd za pár minut

Koprovka je stará česká klasika se světovým přesahem. Lidskou populaci totiž nekompromisně dělí na dvě poloviny. Buď ji miluješ, nebo nenávidíš. Nic mezi tím neexistuje.

Pokud patříš do tábora zapřísáhlých milovníků, vyzkoušej naši odlehčenou verzi. Vyšperkovat ji můžeš bramborami či knedlíkem, vejcem s pěkně tekutým žloutkem či libovým hovězím. Hotovo máš za pár minut a můžeš vychutnávat.

1 porce obsahuje cca 200 g brambor, 1 vejce a omáčka

  • 475 kcal
  • 64 g sacharidů
  • 15 g tuků
  • 21 g bílkovin

Na 2 porce

Na omáčku:
  • 400 g brambor
  • 2 vejce
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Tradiční koprovka ve fit verzi aneb zdravý oběd za pár minut

    Zhruba tři snítky kopru opereme a jeho jemné části podél stonku nasekáme nadrobno. Připravený kopr si odložíme stranou. Do omáčky přijde až jako poslední.

  2. Mléko a kefír společně smícháme. Odebereme zhruba 200 ml, ve kterých rozmícháme mouku (můžeme použít shaker) a zbytek přivedeme k varu. 

  3. Jakmile začne mléčný základ vřít, přilijeme zbytek směsi s moukou a za stálého míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. 

  4. Po zhoustnutí odstavíme omáčku z plotny, dochutíme octem, solí, erythritolem a vmícháme kopr.

    Množství octu a erythritolu si upravte podle vlastního gusta. Někdo to rád kyselejší, někdo zase sladší.

    Tradiční koprovka ve fit verzi aneb zdravý oběd za pár minut

  5. Podávat můžeme třeba s pečenými bramborami a vejcem na měkko. Nakonec svůj výtvor sdílíme na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.

    Tradiční koprovka ve fit verzi aneb zdravý oběd za pár minut

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
72 Líbí se mi Uložit recept