Vajíčka k snídani, obědu a klidně i k večeři. Jsou mezi námi tací vaječní experti, co by doma s přehledem zaměstnali třeba celý kurník slepiček dávajících ta skvělá domácí vajíčka s pěkně žlutým žloutkem. No jo, jenže točit pořád dokola míchačky a omeletu může být trochu nuda, ne? Dejte svým vajíčkům šmrnc! Vyzkoušejte některý z našich receptů ze série: "Originální vajíčková snídaně."
1 porce obsahuje
- 368 kcal
- 17 g sacharidů
- 20 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 vejce
- 200 ml vody
- 1 lžíce octa
- 40 g pečiva
- 50 g sýru cottage
- 50 g uzeného lososa
- 5 g cheddaru
- bylinky
Postup
-
Hrnek naplníme vodou a přidáme lžíci octa. Důležité je použít studenou vodu. -
Opatrně do hrnku vyklepneme vejce a ujistíme se, že je celé pod hladinou.
-
Přikryjeme podšálkem a dáme do mikrovlnky asi na 1 minutu. Záleží na velikosti a tloušťce hrnku i na výkonu mikrovlnky. Pokud po 1 minutě ohřívání není žloutek obalený bílkem, vrátíme do mikrovlnky na dalších několik sekund. Po vytažení z mikrovlnky necháme vejce ještě alespoň 1 minutu ve vodě, abychom zabránili vybouchnutí.
-
Nakonec zkombinujeme se zbytkem ingrediencí a vychutnáme si parádní snídaňový sandwich.