Klasika české kuchyně, která se dá udělat rychle a zdravě. Milujete guláš? Pak ho zkuste s krůtím masem. Nejenže s ním strávíte minimum času v kuchyni, ale taky si na něm skvěle pochutnáte. Navíc je to plnohodnotné a zdravé jídlo. Přílohu si může vybrat každý dle svého. Zkuste ho například s těstovinami, rýží nebo s kouskem pečiva.
1 porce obsahuje
- 229 kcal
- 5,6 g sacharidů
- 8,5 g tuků
- 32 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g krůtích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce ghee
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 žampiony
- 1 lžíce kuřecí bujónky
- 1 lžíce špaldové mouky
- 70 g rajčatového pyré
- 1,5 l vody
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička mleté papriky
- špetka chilli
- 1 čajová lžička majoránky
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky sušené cibule
- pepř
- himalájská sůl
Postup
-
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme dohněda na olivovém oleji a ghee másle. -
Maso nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Okořeníme, osolíme, opepříme a zaprášíme špaldovou moukou. Přidáme nakrájená rajčata, žampiony a restujeme cca 5 minut.
-
Do směsi poté přimícháme rajčatové pyré.
-
Vše zalijeme horkou vodou. Vmícháme lžíci kuřecí bujónky a necháme vařit 30 minut za občasného míchání.
-
Hotový guláš dochutíme propasírovaným česnekem a dle chuti dosolíme. Podáváme s pečivem nebo jinou oblíbenou přílohou.
-
Dobrou chuť!