Krůtí guláš

Šárka Červinková
Šárka Červinková
40 min.
19 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Krůtí guláš

Klasika české kuchyně, která se dá udělat rychle a zdravě. Milujete guláš? Pak ho zkuste s krůtím masem. Nejenže s ním strávíte minimum času v kuchyni, ale taky si na něm skvěle pochutnáte. Navíc je to plnohodnotné a zdravé jídlo. Přílohu si může vybrat každý dle svého. Zkuste ho například s těstovinami, rýží nebo s kouskem pečiva.

1 porce obsahuje 1 talíř guláše

  • 229 kcal
  • 5,6 g sacharidů
  • 8,5 g tuků
  • 32 g bílkovin

Na 4 porce

Postup

  1. Krůtí gulášCibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme dohněda na olivovém oleji a ghee másle.

  2. Maso nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Okořeníme, osolíme, opepříme a zaprášíme špaldovou moukou. Přidáme nakrájená rajčata, žampiony a restujeme cca 5 minut.

  3. Do směsi poté přimícháme rajčatové pyré.

  4. Vše zalijeme horkou vodou. Vmícháme lžíci kuřecí bujónky a necháme vařit 30 minut za občasného míchání.

  5. Hotový guláš dochutíme propasírovaným česnekem a dle chuti dosolíme. Podáváme s pečivem nebo jinou oblíbenou přílohou.

  6. Dobrou chuť!Krůtí gulášKrůtí guláš

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
19 Líbí se mi Uložit recept