Tradiční sekaná stejně jako zbytek poctivé české kuchyně může být pořádná kalorická bomba. Když ji ale upečete podle receptu aktiňácké fit babičky, pochutnáte si na ní i v dietě nebo v rámci zdravého životního stylu.
1 porce obsahuje
- 150 kcal
- 9 g sacharidů
- 6 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 9 porcí
- 500 g mletého krůtího masa
- 80 g ovesných vloček
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1,5 lžíce sušeného česneku
- 1,5 lžíce sušené cibule
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 4 vejce
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a dáme stranou.
-
Ve větší míse smícháme maso, ovesné vločky, hořčici a jedno syrové vejce. Dochutíme sušeným česnekem, cibulí, solí a pepřem. Všechno dohromady pořádně prohněteme a vytvoříme směs na sekanou.
-
Na dno pekáčku nebo chlebové formy dáme polovinu masové směsi. Uprostřed vytvoříme důlek a do něj položíme uvařená vejce.
-
Navrch a po bocích rozprostřeme druhou polovinu masové směsi, aby byla vejce uprostřed. Mokrými dlaněmi sekanou uhladíme do hezkého tvaru.
-
Pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut dozlatova.
-
Podáváme s brambory, bramborovou kaší, chlebem nebo čímkoliv, co hrdlo ráčí.
P.S.: Nezapomeňte na kyselé okurky a označení @aktinrecepty.