Kari s trhaným kuřecím masem

Kristína Močková
Kristína Močková před rokem
50 min.
Kari s trhaným kuřecím masem

Nebaví tě už opečená kuřecí prsa s grilovacím kořením na pánvi? Ani nás ne! Dnes ti ukážeme, jak snadno a rychle připravit toto vysoce anabolické jídlo trošku jinak. 

1 porce bez přílohy má

  • 404 kcal
  • 27 g sacharidů
  • 14 g tuků
  • 41 g bílkovin

Na 2 porce

  • 260 g kuřecích prs
  • 8 g oleje
  • 1 cibule
  • 3 cherry rajčata
  • 1 mrkev
  • 80 g červené čočky
  • 85 g kokosového mléka
  • 1 hrnek listového špenátu
  • 2 čajové lžičky kari koření
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička garam masaly
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru

Postup

  1. Kari s trhaným kuřecím masemKuřecí prso si celé uvaříme ve vodě (bude to trvat asi 15–20 minut) a pak ho vidličkou natrháme.

  2. Mezitím si na oleji osmažíme cibuli, přidáme koření, nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájená rajčata (nebo protlak) a krátce podusíme. 

  3. Přidáme (několikrát) propláchnutou čočku, zalijeme vodou a přikryté dusíme asi 20 minut. Občas promícháme a podle potřeby přilíváme vodu. Ke konci dochutíme solí. Čočka musí být měkká, až rozvařená. Kari s trhaným kuřecím masem

  4. Nakonec do omáčky přilijeme kokosové mléko a přidáme nasekané špenátové listy. Zamícháme s natrhaným kuřecím a máme hotovo. Kari s trhaným kuřecím masem

Poděkuj autorovi
6
Aktin Spoko
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________