Vejce jsou neodmyslitelnou součástí jídelníčku většiny z nás. Pokud však taky točíte pořád dokola míchačky a volská oka, je nejvyšší čas tento stereotyp rozbít něčím netradičním.
Turecká vejce kombinují ingredience, které pravděpodobně zrovna máte v lednici. Představují výživné a smysluplné jídlo se špetkou orientu, na kterém si zaručeně pochutnáte.
1 porce (bez přílohy) obsahuje:
- 223 kcal
- 9 g sacharidů
- 11 g tuků
- 22 g bílkovin
Ingredience
- 300 g bílého jogurtu
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce sušené cibule
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky chilli
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 vejce
- 1 lžíce octa
- voda
- wrap
- pažitka
Postup
-
Ve větší míse ochutíme jogurt s kořením a olivovým olejem. Následně jej rozdělíme na dvě porce.
-
Následně se vrhneme na přípravu prošívaných vajec.
Vejce si vyklepneme zvlášť do menší misky. Ve středním hrnci přivedeme vodu s octem k varu a následně výkon stáhneme na nižší až střední stupeň. Ve vodě pomocí metličky vytvoříme vír. Chvíli jej necháme uklidnit, aby se netočil příliš rychle a vejce neroztrhal. Následně doprostřed víru vylijeme vejce. Vaříme 3 minuty. Poté vejce opatrně vyndáme lžící na talířek s ubrouskem a necháme okapat.
Vejce připravujeme jedno po druhém, ne obě najednou.
-
Prošívaná vejce přidáme do misek k jogurtu, ozdobíme bylinkami a podáváme s opečeným wrapem.