Taky se občas dostaneš do rozhodovací paralýzy a nevíš, zda sáhnout po sladké nebo slané snídani? Tak to se ti bude líbit náš osvědčený recept na univerzální křehké a jemné vaflové těsto. Při sladké variantě jen přisypeš více cukru a při té slané zas více soli. A my jsme dnes dostali chuť na tu slanou...
1 porce obsahuje
- 201 kcal
- 20 g sacharidů
- 10,5 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 6 porcí
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 10 g kokosového cukru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 250 ml mléka
- 50 g ghee
- 1 vejce
- 5 g pažitky
- 1 špetka pepře
- 1 špetka himalájské soli
- vejce
- avokádo
- Slané ořechové máslo - Nut Spread
- šunka
- tvaroh
- bylinky
Postup
-
Ve větší míse smíchej všechny sypké suroviny - mouku, cukr, sůl, pepř a kypřící prášek.
-
Pažitku nasekej nadrobno a spolu s vejcem, rozehřátým máslem a mlékem přidej do mísy.
-
Začni na elektrickém šlehači šlehat na mírný stupeň a vše vyšlehej do hladkého těsta.
-
Zapoj vaflovač a nech ho rozehřát. Vaflovač není nutné vymazávat tukem. V těstě je máslo, takže se nemusíš bát připálení. Peč dozlatova.
Pozn. Doba pečení se může lišit v závislosti na výkonu vaflovače.
-
Náš tip: Nalej těsto pouze do středu vaflovače a vytvoř si tak netradiční a instafriendly tvarované vafle.
-
Pak už jen ozdob tím, co ti chutná. My doporučujeme naše slané ořechové máslo s příchutí smetany a cibulky. Můžeš přidat i šunku, volské oko, avokádo atd.
-
Anebo si udělej tenhle cool sendvič.