Křupavé batátové wafle – rychlá snídaně na celý týden

Tereza Šimáčková
Tereza Šimáčková před 17 dny
2 minuty čtení
Křupavé batátové wafle – rychlá snídaně na celý týden
6

Vládnou vašim ránům místo pohody spíš chaos a spěch a vy se občas ani nestíháte pořádně nasnídat? V takovém případě je nejlepší najít pár osvědčených receptů, které se dají připravit na celý týden dopředu a vy si tak můžete bez dlouhých příprav dopřát výživnou a zdravou snídani.[eshoplink]

Jeden z takových receptů pro vás mám dnes – tyto batátové wafle, které jsou vlastně takovou zdravou alternativou ke klasickým bramborákům. Dají se jednoduše skladovat v lednici a ráno na ně pro luxusní snídani stačí přidat jen osmažené vajíčko. Tip pro extrémní nestíhače: udělejte ze dvou waflí sendvič třeba se šunkou a zeleninou a můžete ho sbalit i s sebou do práce nebo do školy.

Budeme potřebovat:

1567582663_a_3431.jpg
  • 3 menší batáty (asi 400 g)
  • 4 vejce
  • 3 PL kokosové mouky
  • hrst listového špenátu
  • pažitku
  • sůl, pepř a sušený česnek
  • olivový olej

Doba přípravy: 5 minut

Doba pečení: 10 minut

Postup:

1567582675_a_3431.jpg
  1. Dáme nahřívat waflovač. 
  2. Batáty oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V míse je smícháme s rozšlehanými vejci, nahrubo nakrájeným špenátem a moukou. Směs by měla připomínat sušší těsto na bramboráky.
  3. Dochutíme solí, pepřem a česnekem podle chuti a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.
  4. Ve waflovači, který jsme si vymazali olejem pečeme asi 3 minuty dokřupava.
  5. Podáváme s osmaženým vajíčkem a ozdobené pažitkou. 

Své výtvory nezapomeňte na Instagramu sdílet s hashtagem #aktinrecepty a inspirujte i ostatní.

Dobrou chuť!

1567582689_a_3431.jpg

Z těsta jsme udělali 8 waflí. Na 2 wafle vychází:

  • 261 kcal
  • 9 g tuku
  • 34 g sacharidů
  • 14 g bílkovin
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku