Vládnou vašim ránům místo pohody spíš chaos a spěch a vy se občas ani nestíháte pořádně nasnídat? V takovém případě je nejlepší najít pár osvědčených receptů, které se dají připravit na celý týden dopředu a vy si tak můžete bez dlouhých příprav dopřát výživnou a zdravou snídani.[eshoplink]
Jeden z takových receptů pro vás mám dnes – tyto batátové wafle, které jsou vlastně takovou zdravou alternativou ke klasickým bramborákům. Dají se jednoduše skladovat v lednici a ráno na ně pro luxusní snídani stačí přidat jen osmažené vajíčko. Tip pro extrémní nestíhače: udělejte ze dvou waflí sendvič třeba se šunkou a zeleninou a můžete ho sbalit i s sebou do práce nebo do školy.
Budeme potřebovat:

- 3 menší batáty (asi 400 g)
- 4 vejce
- 3 PL kokosové mouky
- hrst listového špenátu
- pažitku
- sůl, pepř a sušený česnek
- olivový olej
Doba přípravy: 5 minut
Doba pečení: 10 minut
Postup:

- Dáme nahřívat waflovač.
- Batáty oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V míse je smícháme s rozšlehanými vejci, nahrubo nakrájeným špenátem a moukou. Směs by měla připomínat sušší těsto na bramboráky.
- Dochutíme solí, pepřem a česnekem podle chuti a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.
- Ve waflovači, který jsme si vymazali olejem pečeme asi 3 minuty dokřupava.
- Podáváme s osmaženým vajíčkem a ozdobené pažitkou.
Své výtvory nezapomeňte na Instagramu sdílet s hashtagem #aktinrecepty a inspirujte i ostatní.
Dobrou chuť!

Z těsta jsme udělali 8 waflí. Na 2 wafle vychází:
- 261 kcal
- 9 g tuku
- 34 g sacharidů
- 14 g bílkovin
- Další skvělé náměty, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťově vyladěné dobroty najdete pod odkazem na vyladěné recepty z Aktin kuchyně.