Slané bezlepkové wafle z batátů

Tereza
Tereza Šimáčková
15 min. 5 min. přípravy, 10 min. pečení
56 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Slané bezlepkové wafle z batátů

Batátové wafle jsou vlastně takovou zdravou alternativou ke klasickým bramborákům. Dají se jednoduše skladovat v lednici a ráno na ně pro luxusní snídani stačí přidat jen osmažené vajíčko. Tip pro extrémní nestíhače: Udělejte ze dvou waflí sendvič třeba se šunkou a zeleninou a můžete ho sbalit i s sebou do práce nebo do školy.

1 porce obsahuje 2 wafle

  • 261 kcal
  • 34 g sacharidů
  • 9 g tuků
  • 14 g bílkovin

Na 4 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Slané bezlepkové wafle z batátůDáme nahřívat waflovač. 

  2. Batáty oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V míse je smícháme s rozšlehanými vejci, nahrubo nakrájeným špenátem a moukou. Směs by měla připomínat sušší těsto na bramboráky.

  3. Dochutíme solí, pepřem a česnekem podle chuti a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.

  4. Ve waflovači, který jsme si vymazali olejem, pečeme asi 3 minuty dokřupava.Slané bezlepkové wafle z batátů

  5. Podáváme s osmaženým vajíčkem a ozdobené pažitkou. 

  6. Své výtvory nezapomeňte na Instagramu sdílet s hashtagem #aktinrecepty a inspirujte i ostatní.Slané bezlepkové wafle z batátů

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
56 Líbí se mi Uložit recept