Batátové wafle jsou vlastně takovou zdravou alternativou ke klasickým bramborákům. Dají se jednoduše skladovat v lednici a ráno na ně pro luxusní snídani stačí přidat jen osmažené vajíčko. Tip pro extrémní nestíhače: Udělejte ze dvou waflí sendvič třeba se šunkou a zeleninou a můžete ho sbalit i s sebou do práce nebo do školy.
1 porce obsahuje
- 261 kcal
- 34 g sacharidů
- 9 g tuků
- 14 g bílkovin
Na 4 porce
- 3 batáty
- 4 vejce
- 3 lžíce kokosové mouky
- 15 g listového špenátu
- pažitka
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- olej
Postup
-
Dáme nahřívat waflovač.
-
Batáty oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V míse je smícháme s rozšlehanými vejci, nahrubo nakrájeným špenátem a moukou. Směs by měla připomínat sušší těsto na bramboráky.
-
Dochutíme solí, pepřem a česnekem podle chuti a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.
-
Ve waflovači, který jsme si vymazali olejem, pečeme asi 3 minuty dokřupava.
-
Podáváme s osmaženým vajíčkem a ozdobené pažitkou.
-
Své výtvory nezapomeňte na Instagramu sdílet s hashtagem #aktinrecepty a inspirujte i ostatní.