Vajíčka k snídani, obědu a klidně i k večeři. Jsou mezi námi tací vaječní experti, co by doma s přehledem zaměstnali třeba celý kurník slepiček dávajících ta skvělá domácí vajíčka s pěkně žlutým žloutkem. No jo, jenže točit pořád dokola míchačky a omeletu může být trochu nuda, ne? Dejte svým vajíčkům šmrnc! Vyzkoušejte některý z našich receptů ze série: "Originální vajíčková snídaně."
1 porce obsahuje
- 261 kcal
- 9 g sacharidů
- 13 g tuků
- 28 g bílkovin
Na 1 porci
- 2 vejce
- 50 g borůvek
- 1/2 šťáva z citrónu
- kůra z 1/2 citrónu
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 15 g vanilkového proteinu
- práškové sladidlo
Postup
-
Troubu předehřejeme na 170°C. -
Žloutky oddělíme od bílků a dáme je do střední mísy. Přidáme šťávu i kůru z citrónu, jogurt, proteinový prášek, případně sladidlo. Vše společně spojíme.
-
Bílky vyšleháme do tuha a opatrně je přimícháme ke zbytku ingrediencí.
-
Na pánvi rozehřejeme ghí, plamen stáhneme na minimum a přilijeme těsto. Vaříme asi 1–2 minuty. Jakmile se povrch začne zatahovat, opatrně omeletu poklademe borůvkami.
-
Pánev dáme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut, dokud omeleta není krásně nadýchaná a povrch není lehce nazlátlý.
-
Podáváme s jogurtem a ovocem.