Originální vajíčková snídaně: Nadýchaná sladká omeleta, která se rozplývá na jazyku

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před rokem
25 min.
Originální vajíčková snídaně: Nadýchaná sladká omeleta, která se rozplývá na jazyku

Vajíčka k snídani, obědu a klidně i k večeři. Jsou mezi námi tací vaječní experti, co by doma s přehledem zaměstnali třeba celý kurník slepiček dávajících ta skvělá domácí vajíčka s pěkně žlutým žloutkem. No jo, jenže točit pořád dokola míchačky a omeletu může být trochu nuda, ne? Dejte svým vajíčkům šmrnc! Vyzkoušejte některý z našich receptů ze série: "Originální vajíčková snídaně."

1 porce obsahuje

  • 261 kcal
  • 9 g sacharidů
  • 13 g tuků
  • 28 g bílkovin

Na 1 porci

Postup

  1. Originální vajíčková snídaně: Nadýchaná sladká omeleta, která se rozplývá na jazykuTroubu předehřejeme na 170°C. 

  2. Žloutky oddělíme od bílků a dáme je do střední mísy. Přidáme šťávu i kůru z citrónu, jogurt, proteinový prášek, případně sladidlo. Vše společně spojíme. 

  3. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně je přimícháme ke zbytku ingrediencí. 

  4. Na pánvi rozehřejeme ghí, plamen stáhneme na minimum a přilijeme těsto. Vaříme asi 1–2 minuty. Jakmile se povrch začne zatahovat, opatrně omeletu poklademe borůvkami. 

  5. Pánev dáme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut, dokud omeleta není krásně nadýchaná a povrch není lehce nazlátlý. 

  6. Podáváme s jogurtem a ovocem.Originální vajíčková snídaně: Nadýchaná sladká omeleta, která se rozplývá na jazykuOriginální vajíčková snídaně: Nadýchaná sladká omeleta, která se rozplývá na jazyku

  Prvotřídní složení za rozumnou cenu. Zkrátka The protein works.
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu