Co takhle vydatná rajčatová polévka s batáty, která tě zahřeje a potěší tvé chuťové pohárky? Rychlý oběd nebo večeře plná chutí i živin, které tělo po celém dni potřebuje.Tak jdeme na to, ať si užiješ tuhle polévkovou dobrotu, která nikdy nezklame! 🍅🥣
1 porce obsahuje
- 325 kcal
- 34 g sacharidů
- 16 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 batát
- 2 cibule
- 400 g rajčat v konzervě
- 300 g rajčatového pyré
- 2 lžíce ghee
- 500 ml zeleninové bujónky
- 100 ml rostlinné smetany ke šlehání
- 5 čajových lžiček sušené bazalky
- 5 čajových lžiček sušeného česneku
- 5 čajových lžiček chilli
- sůl
- pepř
- kokosový olej
- 4 plátky kváskového chleba
- 6 plátků sýru
- 5 čajových lžiček sušené bazalky
- 1 lžíce kokosového oleje
Postup
-
Batát a cibuli očisti a nakrájej na kostky. Předehřej si troubu na 180 °C.
-
Do menšího pekáče dej batát, cibuli, sůl, pepř, přepuštěné máslo a vše dej péct na asi 25 minut do změknutí.
-
Do vyšší nádoby vlož upečenou zeleninu, konzervovaná rajčata, rajčatové pyré, vývar, smetanu, bazalku, česnek, chilli a vše tyčovým mixérem vymixuj do hladké konzistence.
-
Polévku slij do hrnce a vařte dalších 10 minut.
-
Mezitím si připrav sýrový sendvič. Na rozehřátou pánev polož plátky chleba se sýrem, opeč je dozlatova a potři směsí oleje a bazalky.
-
Podávej pokapanou olivovým olejem, s nastrouhaným sýrem, bazalkou a sendvičem.