Není nic lepšího než se v tomto pochmurném počasí prohřát teplou polévkou. Naše gulášovka obsahuje plno bílkovin, protože jsme do ní přidali kvalitní hovězí R2E maso a hack na bohatou chuť - Vilgain hovězí bujón! Zasytí tě, zahřeje a navíc je jednoduchá a rychlá na přípravu. A to zkrátka musíš zkusit! 🚀
1 porce obsahuje
- 320 kcal
- 23,7 g sacharidů
- 14,2 g tuků
- 23,4 g bílkovin
Na 4 porce
- 400 g Vilgain R2E hovězího masa
- 5 brambor
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce Vilgain grass - fed ghee
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 čajová lžička papriky mleté – uzené
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1 lžíce špaldové mouky
- 200 g rajčatového pyré
- 2 lžíce Vilgain bujónu
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- sušená cibule
- 1 l vody
- zakysaná smetana
- petržel
Postup
-
Na ghee másle lehce orestujeme najemno nakrájenou cibuli, česnek a kolečka mrkve. -
Přidáme sladkou papriku, uzenou papriku, drcený kmín, bobkový list, kuličky nového koření, sůl a pepř. Promícháme.
-
Směs zalijeme rajčatovým pyré.
-
Přimícháme nakrájené brambory a vše zalijeme 1 l vody.
-
Dále přidáme 2 lžíce kvalitního bujónu a necháme polévku vařit.
-
Vaříme cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
-
Smícháme si lžíci mouky s trochou vody a asi 5 minut před dovařením polévky touto směsí polévku zahustíme.
-
Do hotové polévky přidáme nakrájené hovězí maso a necháme v polévce prohřát.
-
Polévku servírujeme se lžící zakysané smetany a čerstvou petrželkou. Tak dobrou chuť.