Bouillabaisse: francouzská rybí polévka

70 min.
Komentáře
Bouillabaisse: francouzská rybí polévka
ilustrační foto, zdroj: epicurious.com

Bouillabaisse je tradiční francouzská polévka, která pochází z přístavního města Marseille. Kombinace mořských plodů a aromatických bylin je jedinečná a stojí za vyzkoušení! :)

1 porce obsahuje

  • 464 kcal
  • 12 g sacharidů
  • 16 g tuků
  • 53 g bílkovin

Na 4 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Smažte je asi 5 minut, dokud nezezlátnou.

  2. Následně přidejte nakrájená rajčata a vařte je asi 5 minut, dokud nezměknou. Dochuťte mletým šafránem, sušeným tymiánem, fenyklem a oreganem. Promíchejte koření s rajčaty a cibulí a vařte je asi 1 minutu, aby se uvolnily jejich vůně.

  3. Přidejte rajčatový protlak. Promíchejte a nechte směs vařit asi 5 minut, aby se chutě spojily. Do hrnce nakrájejte ryby a mořské plody. Opatrně promíchejte, aby se dobře obalily omáčkou, ale nerozpadly na malé kousky. Zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.

  4. Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu a nechte polévku vařit asi 15‑20 minut, dokud se ryby neuvaří a mořské plody neotevřou. Během vaření polévky můžete odstraňovat pěnu, která se vytvoří na povrchu. Jakmile jsou ryby hotové a mořské plody otevřené, odstraňte hrnec z ohně.

  5. Podávejte s čerstvou petrželkou nebo koriandrem. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat

Použité produkty v receptu

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
Japonský ramen: jednoduchá a rychlá polévka

Japonský ramen: jednoduchá a rychlá polévka

Fazolová polévka z červených fazolí

Fazolová polévka z červených fazolí

Penne s lososem

Penne s lososem

Krémové těstoviny s lososem

Krémové těstoviny s lososem

Italská polévka minestrone

Italská polévka minestrone

Japonská miso polévka s tofu

Japonská miso polévka s tofu

Gazpacho studená polévka

Gazpacho studená polévka

Krémová pórková polévka s bramborem

Krémová pórková polévka s bramborem

Těstovinový salát s lososem, avokádem a brokolicí

Těstovinový salát s lososem, avokádem a brokolicí

Pečený losos s mango-avokádovou salsou a jasmínovou rýží

Pečený losos s mango-avokádovou salsou a jasmínovou rýží

Domácí sushi muffiny s lososem a avokádem

Domácí sushi muffiny s lososem a avokádem

Dýňová polévka z pečené dýně se zázvorem

Dýňová polévka z pečené dýně se zázvorem

Mexická polévka s hovězím masem

Mexická polévka s hovězím masem

Rajčatová polévka s batáty

Rajčatová polévka s batáty

Tom Kha Gai: thajská kokosová polévka

Tom Kha Gai: thajská kokosová polévka