Dle WHO bychom měli do svého jídelníčku zařadit ryby a mořské plody minimálně 2x do týdne, tak to pojďme napravit! Lososa všichni milujeme, tak si ho vychutnejme s touhle výbornou krémovou omáčkou.
Více o rybách v našem jídelníčku si můžete přečíst tady: 10 zdrojů zdravých tuků: Rozšiřte svůj jídelníček o ryby, ořechy nebo čokoládu
1 porce obsahuje 1 talíř těstovin s omáčkou
- 678 kcal
- 71 g sacharidů
- 33 g tuků
- 24,5 g bílkovin
Na 4 porce
- 250 g rýžových těstovin
- 2 cibule
- ghee
- 250 g fazolových lusků
- 250 g kukuřice
- 250 g baby špenátu
- 400 ml kokosového mléka
- 2 balení filetů z lososa
- koriandr
Postup
-
Zeleninu omyjeme, očistíme a cibuli nakrájíme. -
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Následně přidáme mraženou zeleninu, baby špenát a povaříme. Až zelenina změkne, přilijeme kokosové mléko, koření, koriandr a povaříme cca 4 minuty. Nakonec přidáme lososa, uvařené těstoviny a povaříme další 2 minuty.
-
Podáváme s čerstvým koriandrem.
Tak dobrou chuť!