Italové moc dobře vědí, že kombinace rajčat, mozzarelly a bazalky je sázka na jistotu. V každém jídle. Za každých okolností.
Těstoviny Margherita jsou navíc tak jednoduché na přípravu, že si najdou své místo i v jídelníčku toho nejvytíženějšího jedlíka.
Buon appetito!
1 porce obsahuje
- 335 kcal
- 40 g sacharidů
- 12 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 2 porce
- 150 g cizrnových těstovin
- ghee
- 1 cibule
- 150 g cherry rajčat
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce oregana
- sůl
- pepř
- 100 g mozzarelly
- bazalka
Postup
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obale.
-
Na rozpáleném ghíčku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
-
Dál do pánve přidáme na poloviny nakrájená rajčata, zasypeme sušeným česnekem a oregánem.
-
Ještě chvíli vše společně smažíme, aby rajčata změkla a pustila trochu šťávy (ale pozor, nechceme je rozvařit!) a následně přidáme kečup. Vše společně promícháme.
-
Do omáčky přimícháme předvařené těstoviny, aby se v ní hezky obalily.
-
Nakonec dochutíme solí, pepřem, čerstvou bazalkou, natrhanou mozzarellou a můžeme podávat. Dobrou chuť!