Na tvém seznamu podzimních "must try" receptů nesmí rozhodně chybět (hned za dýňovou polévku) tato dýňová omáčka!
Tak ji pojďme ochutnat...
1 porce obsahuje
- 517 kcal
- 66 g sacharidů
- 18 g tuků
- 24 g bílkovin
Na 4 porce
Na omáčku:
- 1 dýně
- 200 g cherry rajčat
- 10 g olivového oleje
- tymián
- 120 g ricotty
- 1 lžíce kešu másla
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka kurkumy
K servírování:
- 5 g kešu v příchuti honey chilli
- tymián
- 320 g penne
Postup
-
Troubu předehřej na 220 °C.
-
Dýni oloupej, zbav semínek a nakrájej na menší kostky. Společně s cherry rajčaty přidej do zapékací misky, posypej solí, tymiánem a pokapej olivovým olejem. Peč do měkka.
-
Do mixéru naházej ostatní ingredience, přidej upečenou zeleninu, přilij trochu vody z uvařených těstovin a mixuj do hladké konzistence.
-
Omáčku smíchej s uvařenými těstovinami, posyp nasekanými kešu ořechy, tymiánem a natrhanou mozzarellou.
-
A můžeš servírovat! Tak dobrou chuť.