Co se vám vybaví jako první, když se řekne podzim? Žluté listí, burčák, jablka, čaj … nebo dýně? Dýně je v kuchyni velmi vděčnou ingrediencí. Pořídíte ji za pár kaček a využít ji můžete nasladko i naslano, stejně tak ji můžete posnídat, poobědvat i povečeřet. Jediný mráček na jinak jasném dýňovém nebi přichází v okamžiku, kdy dojde na loupání. Každý ví, že loupání dýně je práce fyzicky náročné, vyžaduje spoustu sil a občas i nějakou tu kapku krve. Dýně Hokkaido má tu výhodu, že se loupat nemusí, a tak si veškerou ušetřenou sílu můžete schovat raději do fitka.
Pojďme se společně podívat na jeden z receptů naší série: "Jednoduchý recept z dýně," který vám nevezme moc času, provoní celý byt a potěší všechny členy rodiny!
1 porce obsahuje
- 171,4 kcal
- 20,3 g sacharidů
- 5,7 g tuků
- 9,7 g bílkovin
Na 10 porcí
- 300 g dýňového pyré
- 180 g rýžové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- kůra z 1/2 citrónu
- 3 vejce
- 300 g tvarohu
- 50 g kešu másla
- 5 kapek vanilkových Flavour Drops
Postup
-
Dýni upečeme do měkka, zbavíme ji semínek a rozmixujeme na hladké pyré. Odebereme 300 g a přidáme k nim vejce.
-
V jiné nádobě smícháme rýžovou mouku, protein, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme suché ingredience k dýňovému pyré a vytvoříme těsto.
-
Těsto přelijeme na plech o rozměrech 30 cm x 40 cm vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
-
Po vydělání z trouby okamžitě přesuneme plát těsta i s pečícím papírem z horkého plechu na rovnou podložku a necháme vychladnout.
-
Mezi tím smícháme tvaroh, kešu máslo a FlavDrops a vytvoříme krém. Ten rovnoměrně naneseme na vychladlé těsto a srolujeme.
-
Hotovou roládu přesuneme na pár hodin do lednice a necháme uležet.