Dýňový cheesecake na plech

Michaela
Michaela Dobiášová
90 min.
31 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Dýňový cheesecake na plech

Dýní v podzimních receptech nešetříme. Je potřeba si jí náležitě užít. Každému jídlu přidá barvu, šmrnc a hromadu vlákniny. Jinak tomu není ani při použití v oblíbeném cheesecaku. Nebo chcete‑li chése kaku, čízkém dortu...

1 porce obsahuje 1 kus řezu

  • 204 kcal
  • 11 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 13 g bílkovin

Na 12 porcí

Na korpus:
Na krém:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Dýňový cheesecake na plech

    Dýni si upečeme dopředu, vydlabeme a rozmixujeme na hladké pyré. 

  2. Troubu předehřejeme na 170 °C.

  3. Granolu rozdrtíme nebo rozmixujeme. Přidáme povolené ghíčko, vejce a vypracujeme hmotu, kterou následně namačkáme na dno pekáčku  (my jsme použili velikost  22x16 cm) vyloženého pečicím papírem.

  4. Korpus zapečeme v předehřáté troubě cca 10 minut a poté necháme vychladnout.

  5. Ve větší míse vyšleháme tvaroh a ricottu a postupně zašleháme všechny zbylé ingredience na krém kromě dýňového pyré.

  6. Krém si rozdělíme do dvou nádob na 2/3 a 1/3. Do 1/3 krému přimícháme dýňové pyré.

    Dýňový cheesecake na plech

  7. Na korpus nejdříve rozprostřeme světlý krém. Necháme si z něj pouze 5 lžic na závěrečné mramorování.

  8. Následuje dýňový krém, kterým pomocí špejle či vařečky vytvoříme na povrchu nepravidelné spirály. To stejné zopakujeme se zbývajícím světlým krémem.

  9. Cheesecake pečeme 60‑70 minut na 160 °C. Povrch by měl být o upečení tuhý, zatímco střed lehce povolený. Cheesecake kompletně ztuhne, jakmile vychladne.

  10. Dejte nám na Instagramu s označením @aktinrecepty vědět, kolik bodů z deseti tomuto podzimnímu dezertu dáváte :)

    Dýňový cheesecake na plechDýňový cheesecake na plech

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
31 Líbí se mi Uložit recept