Dýní v podzimních receptech nešetříme. Je potřeba si jí náležitě užít. Každému jídlu přidá barvu, šmrnc a hromadu vlákniny. Jinak tomu není ani při použití v oblíbeném cheesecaku. Nebo chcete‑li chése kaku, čízkém dortu...
1 porce obsahuje
- 204 kcal
- 11 g sacharidů
- 12 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 12 porcí
- 500 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 3 vejce
- 50 g čekankového sirupu
- 200 g dýňového pyré
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- 1/2 čajové lžičky soli
Postup
-
Dýni si upečeme dopředu, vydlabeme a rozmixujeme na hladké pyré.
-
Troubu předehřejeme na 170 °C.
-
Granolu rozdrtíme nebo rozmixujeme. Přidáme povolené ghíčko, vejce a vypracujeme hmotu, kterou následně namačkáme na dno pekáčku (my jsme použili velikost 22x16 cm) vyloženého pečicím papírem.
-
Korpus zapečeme v předehřáté troubě cca 10 minut a poté necháme vychladnout.
-
Ve větší míse vyšleháme tvaroh a ricottu a postupně zašleháme všechny zbylé ingredience na krém kromě dýňového pyré.
-
Krém si rozdělíme do dvou nádob na 2/3 a 1/3. Do 1/3 krému přimícháme dýňové pyré.
-
Na korpus nejdříve rozprostřeme světlý krém. Necháme si z něj pouze 5 lžic na závěrečné mramorování.
-
Následuje dýňový krém, kterým pomocí špejle či vařečky vytvoříme na povrchu nepravidelné spirály. To stejné zopakujeme se zbývajícím světlým krémem.
-
Cheesecake pečeme 60‑70 minut na 160 °C. Povrch by měl být o upečení tuhý, zatímco střed lehce povolený. Cheesecake kompletně ztuhne, jakmile vychladne.
-
Dejte nám na Instagramu s označením @aktinrecepty vědět, kolik bodů z deseti tomuto podzimnímu dezertu dáváte :)