Dort Red Velvet z červené řepy

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
50 min.
71 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Dort Red Velvet z červené řepy

Ze všech koutů sociálních sítí na nás vyskakovaly oku lahodící, pastelově růžové a červené dorty. To nám nedalo a rozhodli jsme se do toho se slavným red velvet taky praštit. Plán byl jasný - vydat se tou nejméně chemickou cestou a obarvit jej červenou řepou. Jak to dopadlo, nebo spíše nedopadlo, můžete vidět sami. 

I přes barevné trable a nedostatky jsme se rozhodli recept vydat světu. Tak nadýchaný, vláčný, šťavnatý a přitom jednoduchý dort by byl hřích tutlat si jen mezi stěnami Aktinu. 

1 porce obsahuje 1 kus dortu, přibližně 135 gramů

  • 182 kcal
  • 20 g sacharidů
  • 6 g tuků
  • 12 g bílkovin

Na 8 porcí

Na korpus
Na krém

Postup

  1. Dort Red Velvet z červené řepyUvařenou nebo upečenou řepu rozmixujeme společně s vejci.

  2. V míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, kypřící prášek a sladidlo. 

  3. Pyré z červené řepy přimícháme k suchým ingrediencím, díky čemuž nám vznikne hezky růžové těsto. To přelijeme do dortové formy vymazané máslem nebo kokosovým olejem. 

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu asi 20 minut. Prostě dokud se nepřestane lepit těsto na špejli. 

  5. Mezi tím si připravíme krém smícháním všech potřebných surovin. 

  6. Vychladlý korpus rozkrojíme podélně na dvě poloviny a promažeme polovinou krému. Druhou polovinou namažeme vršek dortu.

  7. Nazdobíme, nafotíme a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty. Dort Red Velvet z červené řepy

  8. Nejlépe chutná, když zatneme zuby a necháme ho alespoň přes noc odležet v lednici. Dort Red Velvet z červené řepy

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
71 Líbí se mi Uložit recept