Nadýchané kakaové těsto, pořádná porce tvarohového krému a vrstva kvalitní čokolády. To všechno v sobě skrývá slavný Míša dezert ve fit cheesecakové verzi.
Upečte ho jako dort na narozeninovou oslavu nebo prostě jen tak. Sklidí úspěch za každých okolností.
1 porce obsahuje 1 kus dortu
- 248 kcal
- 13 g sacharidů
- 12 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 8 porcí
- 4 vejce
- 50 g špaldové mouky
- 30 g čokoládového proteinu
- 20 g kakaa
- 20 g Sladiče
- 7 g kypřicího prášku
- 20 g kokosového oleje
- 40 ml vody
- 500 g tvarohu
- 200 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- 20 g Sladiče
- 15 g kakaa
- 70 g čokopeciček
- 5 g kokosového oleje
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Nejprve si připravíme korpus.
Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, protein, kakao, sladidlo a kypřicí prášek.
Žloutky oddělíme od bílků a přidáme je k sypké směsi. Dál do mísi přidáme roztopený kokosový olej a vodu a vše společně prošleháme.
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně a jedním směrem vmícháme do těsta.
Korpus pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut. Potom jej necháme vychladnout.
-
Mezi tím si připravíme krém vyšleháním všech potřebných ingrediencí kromě kakaa.
-
Na vychladlý korpus naneseme 1/2 krému.
Do druhé poloviny krému přimícháme kakao a následně navrstvíme na světlý krém.
-
Čokoládu rozehřejeme v mikrovlnce spolu s kokosovým olejem. Rozmícháme do hladka a následně připravenou polevu nalijeme na vršek dortu. Lžící rozetřeme do stran.
-
Hotový cheesecake dáme chladit do lednice ideálně přes noc.
Dobrou chuť!