Další oblíbený dezert, který jsme pro vás připravili v odlehčené formě, aniž by mu to ubralo na lahodné chuti. Použili jsme pár kvalitních ingrediencí a nemuseli jsme přidat ani cukr, ani mouku. Tato borůvková varianta potěší nejednoho milovníka cheesecaků.
1 porce obsahuje
- 193 kcal
- 9,6 g sacharidů
- 13,1 g tuků
- 8,9 g bílkovin
Na 12 porcí
- 150 g granoly
- 15 g kokosového oleje
- 15 g zero topingu
- 30 g vody
- 3 vejce
- 100 g práškového sladidla
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 150 g mražených borůvek
Postup
-
Na základ si rozmixujeme granolu. Tu dále smícháme s vodou, zero toppingem a kokosovým olejem. Směs rovnou natlačíme do kulaté formy s průměrem cca 18 cm vyložené pečícím papírem. Dáme předpéct na 10 minut na 170 stupňů.
-
3 menší vajíčka vyšleháme společně se sladidlem, přidáme tvaroh, mascarpone a všechno spolu spojíme. Mražené borůvky ohřejeme v mikrovlnce a propasírujeme přes sítko, aby nám zůstala jenom hustá šťáva. Té by mělo zůstat přibližně 100 g. Šťávu přimícháme k tvarohovému krému a směs nalijeme na předpečený základ.
-
Pečeme 60–75 minut na 170 stupňů. Střed se po upečení bude třást, až cheesecake vychladne, tak ztuhne. Dobrou chuť!