Zdravý borůvkový cheesecake s tvarohem a mascarpone

Kristína Močková
Kristína Močková
100 min.
21 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Zdravý borůvkový cheesecake s tvarohem a mascarpone

Další oblíbený dezert, který jsme pro vás připravili v odlehčené formě, aniž by mu to ubralo na lahodné chuti. Použili jsme pár kvalitních ingrediencí a nemuseli jsme přidat ani cukr, ani mouku. Tato borůvková varianta potěší nejednoho milovníka cheesecaků.  

1 porce obsahuje 1 kus dortu

  • 193 kcal
  • 9,6 g sacharidů
  • 13,1 g tuků
  • 8,9 g bílkovin

Na 12 porcí

Na základ:
Na cheesecake vrstvu:
  • 3 vejce
  • 100 g práškového sladidla
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 150 g mražených borůvek

Postup

  1. Zdravý borůvkový cheesecake s tvarohem a mascarponeNa základ si rozmixujeme granolu. Tu dále smícháme s vodou, zero toppingem a kokosovým olejem. Směs rovnou natlačíme do kulaté formy s průměrem cca 18 cm vyložené pečícím papírem. Dáme předpéct na 10 minut na 170 stupňů. Zdravý borůvkový cheesecake s tvarohem a mascarpone

  2. 3 menší vajíčka vyšleháme společně se sladidlem, přidáme tvaroh, mascarpone a všechno spolu spojíme. Mražené borůvky ohřejeme v mikrovlnce a propasírujeme přes sítko, aby nám zůstala jenom hustá šťáva. Té by mělo zůstat přibližně 100 g. Šťávu přimícháme k tvarohovému krému a směs nalijeme na předpečený základ.   Zdravý borůvkový cheesecake s tvarohem a mascarpone

  3. Pečeme 60–75 minut na 170 stupňů. Střed se po upečení bude třást, až cheesecake vychladne, tak ztuhne. Dobrou chuť!Zdravý borůvkový cheesecake s tvarohem a mascarpone

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
21 Líbí se mi Uložit recept