Původní recept pochází z Ukrajiny. Místní tenkrát nejspíš ani netušili, že jim pod rukama vzniká fitness pochoutka plná bílkovin. Základ syrniků totiž tvoří tvaroh nebo měkký sýr. Ten je doplněn jen o malé množství mouky, a tak vzniká lehoučké těsto, ze kterého vytvoříte vláčné a lahodné lívanečky.
Tak teď už konec řečí a hurá na ně!
1 porce obsahuje
- 77 kcal
- 6 g sacharidů
- 2 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 9 porcí
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 30 g Grass Fed Whey Proteinu
- 50 g špaldové mouky
- 1 lžíce xylitolu
- 1 čajová lžička mleté vanilky
Postup
-
Všechny ingredience jednoduše smícháme a vytvoříme těsto. Kdyby se příliš lepilo, přidáme trochu mouky.
-
Pomocí lžíce ze směsi odebíráme jednotlivé kousky, které ve dlani tvarujeme nejprve do kuličky a následně rozplácneme do placky tlusté cca 1,5 cm.
Aby se nám s těstem lépe pracovalo, navlhčíme si ruce.
-
Všechny placky před smažením obalíme ve troše mouky.
-
Smažíme na středním plameni na troše rozpáleného kokosového oleje z obou stran dozlatova.
-
Podáváme ještě teplé s čímkoliv, co máme rádi. Výborný je bílý jogurt nebo třeba šťavnaté Vilgain jamy bez cukru a nasekané oříšky.
Tak dobrou chuť!