Syrniki: nadýchané tvarohové lívance

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
20 min.
89 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Syrniki: nadýchané tvarohové lívance

Původní recept pochází z Ukrajiny. Místní tenkrát nejspíš ani netušili, že jim pod rukama vzniká fitness pochoutka plná bílkovin. Základ syrniků totiž tvoří tvaroh nebo měkký sýr. Ten je doplněn jen o malé množství mouky, a tak vzniká lehoučké těsto, ze kterého vytvoříte vláčné a lahodné lívanečky. 

Tak teď už konec řečí a hurá na ně!

1 porce obsahuje 1 syrnik

  • 77 kcal
  • 6 g sacharidů
  • 2 g tuků
  • 12 g bílkovin

Na 9 porcí

Na těsto:
Na smažení:

Postup

  1. Syrniki: nadýchané tvarohové lívanceVšechny ingredience jednoduše smícháme a vytvoříme těsto. Kdyby se příliš lepilo, přidáme trochu mouky.

  2. Pomocí lžíce ze směsi odebíráme jednotlivé kousky, které ve dlani tvarujeme nejprve do kuličky a následně rozplácneme do placky tlusté cca 1,5 cm.

    Aby se nám s těstem lépe pracovalo, navlhčíme si ruce.

  3. Všechny placky před smažením obalíme ve troše mouky.

  4. Smažíme na středním plameni na troše rozpáleného kokosového oleje z obou stran dozlatova.

  5. Podáváme ještě teplé s čímkoliv, co máme rádi. Výborný je bílý jogurt nebo třeba šťavnaté Vilgain jamy bez cukru.

    Tak dobrou chuť!Syrniki: nadýchané tvarohové lívanceSyrniki: nadýchané tvarohové lívanceSyrniki: nadýchané tvarohové lívance

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
89 Líbí se mi Uložit recept