Co se vám vybaví jako první, když se řekne podzim? Žluté listí, burčák, jablka, čaj … nebo dýně? Dýně je v kuchyni velmi vděčnou ingrediencí. Pořídíte ji za pár kaček a využít ji můžete nasladko i naslano, stejně tak ji můžete posnídat, poobědvat i povečeřet. Jediný mráček na jinak jasném dýňovém nebi přichází v okamžiku, kdy dojde na loupání. Každý ví, že loupání dýně je práce fyzicky náročné, vyžaduje spoustu sil a občas i nějakou tu kapku krve. Dýně Hokkaido má tu výhodu, že se loupat nemusí, a tak si veškerou ušetřenou sílu můžete schovat raději do fitka.
Pojďme se společně podívat na jeden z receptů naší série: "Jednoduchý recept z dýně," který vám nevezme moc času, provoní celý byt a potěší všechny členy rodiny!
Obsahuje 6 lívanců
- 658 kcal
- 85,1 g sacharidů
- 15,7 g tuků
- 39,9 g bílkovin
Ingredience
- 250 g dýně
- 60 g pohankové mouky
- 20 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 2 vejce
- 100 ml kokosového mléka
- 1 čajová lžička skořice
- kokosový olej ve spreji
Postup
-
Dýni upečeme do měkka, zbavíme ji semínek a rozmixujeme na hladké pyré. Odebereme 250 g a přidáme k nim vejce, kokosové mléko a skořici.
-
V jiné nádobě smícháme pohankovou mouku, protein a prášek do pečiva.
-
Poté přidáme suché ingredience k těm mokrým a vytvoříme těsto.
-
Smažíme na kokosovém oleji z obou stran.