Dýňové lívance

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
15 min.
16 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Dýňové lívance

Co se vám vybaví jako první, když se řekne podzim? Žluté listí, burčák, jablka, čaj … nebo dýně? Dýně je v kuchyni velmi vděčnou ingrediencí. Pořídíte ji za pár kaček a využít ji můžete nasladko i naslano, stejně tak ji můžete posnídat, poobědvat i povečeřet. Jediný mráček na jinak jasném dýňovém nebi přichází v okamžiku, kdy dojde na loupání. Každý ví, že loupání dýně je práce fyzicky náročné, vyžaduje spoustu sil a občas i nějakou tu kapku krve. Dýně Hokkaido má tu výhodu, že se loupat nemusí, a tak si veškerou ušetřenou sílu můžete schovat raději do fitka.

Pojďme se společně podívat na jeden z receptů naší série: "Jednoduchý recept z dýně," který vám nevezme moc času, provoní celý byt a potěší všechny členy rodiny!

Obsahuje 6 lívanců

  • 658 kcal
  • 85,1 g sacharidů
  • 15,7 g tuků
  • 39,9 g bílkovin

Ingredience

Postup

  1. Dýni upečeme do měkka, zbavíme ji semínek a rozmixujeme na hladké pyré. Odebereme 250 g a přidáme k nim vejce, kokosové mléko a skořici. 

  2. V jiné nádobě smícháme pohankovou mouku, protein a prášek do pečiva. 

  3. Poté přidáme suché ingredience k těm mokrým a vytvoříme těsto. 

  4. Smažíme na kokosovém oleji z obou stran.Dýňové lívance

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
16 Líbí se mi Uložit recept