Jablka, skořice, karamelizovaný cukr. Kombinace, která vám zaručeně provoní celý byt. Ideální na pomalou víkendovou snídaní v posteli. Protože po těchto se vám do práce nebo do školy rozhodně chtít nebude.
1 porce obsahuje
- 513 kcal
- 62 g sacharidů
- 12 g tuků
- 38 g bílkovin
Na 1 porci
- 100 g nízkotučného acidofilního mléka
- 30 g proteinu slaný karamel
- 50 g špaldové mouky
- 1 bílek
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 12 g másla
- 10 g třtinového cukru
- 1 čajová lžička skořice
- zero toping
Postup
-
V misce si smícháme ingredience na těsto, ke konci jemně zapracujeme tuhý sníh z bílků.
-
V menší misce si rozpustíme máslo, smícháme ho s cukrem a skořicí, vytvoříme hustější "sirup".
-
Těsto na lívance postupně dávkujeme na rozpálenou pánev potřenou ghee a na každý lívanec vytvoříme spirálku ze sirupu. Když se objeví bublinky, otočíme a smažíme z druhé strany. Průběžně pánev utíráme, aby nám cukr nezačal hořet.
-
Podáváme s podušeným jablíčkem a zero sirupem.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.