Snídaně jako dělaná na klidná víkendová rána. Díky ricottě jsou lívance nadýchané a jemné. Hotové jsou cobydup. Na talíři je stačí ozdobit oblíbeným oříškovým máslem, tvarohem a čerstvým ovocem. A pak už jen pomalu vychutnávat.
1 porce obsahuje cca 5 menších lívanců
- 338 kcal
- 33,7 g sacharidů
- 12 g tuků
- 23,7 g bílkovin
Na 2 porce
- 2 vejce
- 120 g ricotty
- 100 ml mléka
- 1 lžíce kokosového cukru
- 20 g čokoládového proteinu
- 70 g špaldové mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička kůry z citrónu
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- vanilkový extrakt
- kokosový olej
Postup
-
Opatrně oddělíme žloutky od bílků.
-
Žloutky smícháme s ricottou, mlékem a cukrem. Pokud jste se rozhodli do těsta přidat i vanilkovou esenci, šťávu nebo kůru z citronu, teď je ta správná chvíle.
-
Přidáme mouku, protein, kypřící prášek a vymícháme středně husté těsto.
-
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a vmícháme do těsta.
-
Rozehřejeme si pánev, přidáme malé množství kokosového oleje a tvarujeme lívance. Opékáme je asi 3 minuty při nízké teplotě, dokud se na povrchu lívanců nezačnou tvořit bublinky. Pak je otočíme a opečeme je také z druhé strany.
-
Podáváme se vším, co máme rádi. Rozhodně by nemělo chybět oříškové máslo nebo ovoce.