Zdravé a vláčné ricottové lívance

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
20 min.
42 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Zdravé a vláčné ricottové lívance

Snídaně jako dělaná na klidná víkendová rána. Díky ricottě jsou lívance nadýchané a jemné. Hotové jsou cobydup. Na talíři je stačí ozdobit oblíbeným oříškovým máslem, tvarohem a čerstvým ovocem. A pak už jen pomalu vychutnávat.

1 porce obsahuje cca 5 menších lívanců

  • 338 kcal
  • 33,7 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 23,7 g bílkovin

Na 2 porce

Na těsto
Navíc

Postup

  1. Opatrně oddělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky smícháme s ricottou, mlékem a cukrem. Pokud jste se rozhodli do těsta přidat i vanilkovou esenci, šťávu nebo kůru z citronu, teď je ta správná chvíle.

  3. Přidáme mouku, protein, kypřící prášek a vymícháme středně husté těsto.Zdravé a vláčné ricottové lívance

  4. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a vmícháme do těsta.

  5. Rozehřejeme si pánev, přidáme malé množství kokosového oleje a tvarujeme lívance. Opékáme je asi 3 minuty při nízké teplotě, dokud se na povrchu lívanců nezačnou tvořit bublinky. Pak je otočíme a opečeme je také z druhé strany.

  6. Podáváme se vším, co máme rádi. Rozhodně by nemělo chybět oříškové máslo nebo ovoce.Zdravé a vláčné ricottové lívance

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
42 Líbí se mi Uložit recept