Máš chuť na nadupané lívance, co si dáš v brunch meníčku v tvojí oblíbené kavárně? A víš, že takové si můžeš s klidem, levněji a celkem rychle připravit i doma? Navíc taky plné bílkovin s toppingem přesně podle tvých představ! Domácí lívance obsahují taky mnohem méně kalorií a cukru, takže se nemusíš bát, že ti hladina cukru v krvi raketově vystřelí a ty budeš mít za chvíli zase na něco chuť. 📉
Tak co jednou brunch venku vynechat, zavolat kámošům a připravit jim tyhle brutální proteinové lívance s borůvkami? 😏🫐
1 porce obsahuje
- 507 kcal
- 56,8 g sacharidů
- 15 g tuků
- 43 g bílkovin
Na 1 porci
- 1/3 hrnku ricotty
- 1/2 hrnku řeckého jogurtu
- vanilkové stevia drops
- citrónová kůra
- špetka mleté vanilky
- 2 čajové lžičky citronové šťávy
- 2 hrnky borůvek
- čekankový sirup
- 3 čajové lžičky vody
Postup
-
Začni ricottovým krémem: všechny ingredience smíchej dohromady a směs dej vychladit do lednice do té doby, než budeš mít připravený zbytek.
-
Poté si připrav lívance podle návodu na obale, volitelně můžeš přidat libovolné množství stévia drops pro větší sladkost.
-
Nyní je čas na borůvkový přeliv: do hrnce dej hrnek borůvek (čerstvých nebo mražených), přidej citronovou šťávu, čekankový sirup, vodu a vše začni na mírném plameni vařit. Za stálého míchání, aby se ti borůvky nepřipálily.
-
Asi po 8‑10 minutách ti borůvky začnou měknout a praskat, tehdy plamen stáhni a borůvky rozmačkej.
-
Do vzniklé omáčky přidej druhý hrnek borůvek a vař dalších 8 minut.
-
Pak už jen vyskládej lívance na sebe, přelij borůvkami, přidej vychlazený ricottový krém a dozdob čerstvou borůvkou a mátou.
Tak dobrou chuť!