Tyto lívance vám provoní celý domov. Díky jablku jsou nejen vláčné, ale i jemně sladké. Pomohli jsme si však i proteinem, který nám také dodal pár gramů bílkovin navíc. S čím si lívance vychutnáte vy? Fantazii se meze nekladou : )
1 porce obsahuje 4 lívance
- 317 kcal
- 33,6 g sacharidů
- 14,1 g tuků
- 12,4 g bílkovin
Na 2 porce
Na lievance:
- 1 jablko
- 2 vejce
- 55 g ovesných vloček
- 7 g proteinu v příchuti skořicové rolky
- skořice
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
Na horúce jablká:
- 1 jablko
- 5 g ghee
- 1 lžíce agáve sirupu
- 1 lžíce kokosového sirupu
Postup
-
Přidáme ovesné vločky, které jsme si jemně rozmělnili v ruce, kypřící prášek, protein, skořici a kdo chce, tak i špetku muškátového oříšku. Vznikne nám hustější těsto. -
Jablka si podusíme s malým množstvím ghee, agáve sirupu a skořice. V případě potřeby přidáme trochu vody. Zároveň na pánvičce smažíme lívance do zlatova.
-
Podáváme teplé, s jogurtem nebo tvarohem a dochucené Aktin sirupem z kokosových květů.
-
Dobrou chuť!