Tyto lívance vám provoní celý domov. Díky jablku jsou nejen vláčné, ale i jemně sladké. Pomohli jsme si však i proteinem, který nám také dodal pár gramů bílkovin navíc. S čím si lívance vychutnáte vy? Fantazii se meze nekladou : )
1 porce obsahuje
- 317 kcal
- 33,6 g sacharidů
- 14,1 g tuků
- 12,4 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 jablko
- 2 vejce
- 55 g ovesných vloček
- 7 g protein skořicová rolka
- skořice
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1 jablko
- 5 g ghee
- 1 lžíce agáve sirupu
- 1 lžíce kokosového sirupu
Postup
-
K vejcím a jablku přidáme ovesné vločky (trochu podrtíme v ruce, čímž narušíme jejich strukturu a lépe se nám bude tvořit těsto), kypřící prášek, protein, skořici a kdo chce, tak i špetku muškátového oříšku. Vznikne nám hustší těsto.
-
Jablka si podusíme s malým množstvím ghee, agáve a skořice. V případě potřeby přidáme trochu vody. Zároveň na pánvičce smažíme lívance dozlatova.
-
Podáváme teplé, s jogurtem nebo tvarohem a dochucené Aktin sirupem z kokosových květů.
-
Dobrou chuť!