Zdravé jablečné lívance bez mouky, jen z ovesných vloček

Kristína Močková
Kristína Močková před 10 měsíci Poprvé publikováno 22. 9. 2020
Aktualizováno 25. 9. 2021
30 min.
Uložit recept
Zdravé jablečné lívance bez mouky, jen z ovesných vloček

Tyto lívance vám provoní celý domov. Díky jablku jsou nejen vláčné, ale i jemně sladké. Pomohli jsme si však i proteinem, který nám také dodal pár gramů bílkovin navíc. S čím si lívance vychutnáte vy? Fantazii se meze nekladou : )

1 porce obsahuje 4 lívance

  • 317 kcal
  • 33,6 g sacharidů
  • 14,1 g tuků
  • 12,4 g bílkovin

Na 2 porce

Na lievance:
Na horúce jablká:

Postup

  1. Zdravé jablečné lívance bez mouky, jen z ovesných vločekPřidáme ovesné vločky, které jsme si jemně rozmělnili v ruce, kypřící prášek, protein, skořici a kdo chce, tak i špetku muškátového oříšku. Vznikne nám hustější těsto.

  2. Jablka si podusíme s malým množstvím ghee, agáve sirupu a skořice. V případě potřeby přidáme trochu vody. Zároveň na pánvičce smažíme lívance do zlatova.

  3. Jablka si podusíme s malým množstvím ghee, agáve sirupu a skořice. V případě potřeby přidáme trochu vody. Zároveň na pánvičce smažíme lívance do zlatova.

  4. Podáváme teplé, s jogurtem nebo tvarohem a dochucené Aktin sirupem z kokosových květů.Zdravé jablečné lívance bez mouky, jen z ovesných vloček

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
89 Líbí se mi Uložit recept