Oslňte fit verzí cheesecaku ze slavných kakaových sušenek

Oslňte fit verzí cheesecaku ze slavných kakaových sušenek

Když do Aktinu připutovala proteinová verze slavných kakaových sušenek plněných lahodným krémem, bylo okamžitě jasné, že se stanou základem pro ještě slavnější cheesecake. Nenechte se zmást jeho hříšným vzhledem. I když na to nevypadá, jeden kousek je našlapaný celými 20 g bílkovin. Vyzkoušejte ho sami.

1525438742_a_1247.jpg

Budeme potřebovat

Na korpus:

Na krém: 

Doba přípravy: 45 minut

Postup:

1. Sušenky rozdrtíme na menší kousky a smícháme je společně s vločkami. Roztopíme kokosový olej, přidáme jej ke směsi a vytvoříme těsto. To potom namačkáme na dno dortové formy o průměru 20 cm vyložené pečícím papírem. Dáme ztuhnout do lednice přibližně na 30 minut.

2. Mezi tím si připravíme krém. Tvaroh, ricottu a proteinový prášek společně lehce prošleháme. Želatinu přidáme podle návodu na obalu a do hotového krému nakonec přidáme další rozlámané sušenky. 

3. Krém rovnoměrně naneseme na korpus. Pokud jsme byli poctiví a neujídali jsme, pravděpodobně nám zbyly ještě nějaké sušenky, kterými můžeme ozdobit vršek dortu. Hotové dílo dáme chladit přes noc do lednice a těšíme se na ráno.

4. Nakrajíme, nafotíme, posteme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty. Pak už jen sbíráme lajky a vychutnáváme.

1525438791_a_1247.jpg

1525438818_a_1247.jpg

Jeden cheesecake jsme rozkrájeli na 8 porcí, přičemž na jednu vychází: 

  • 23 g sacharidů
  • 13 g tuku 
  • 20 g bílkovin
1525438842_a_1247.jpg
  •