Když do Aktinu připutovala proteinová verze slavných kakaových sušenek plněných lahodným krémem, bylo okamžitě jasné, že se stanou základem pro ještě slavnější cheesecake. Nenechte se zmást jeho hříšným vzhledem. I když na to nevypadá, jeden kousek je našlapaný celými 20 g bílkovin. Vyzkoušejte ho sami.
1 porce obsahuje
- 355 kcal
- 25 g sacharidů
- 17 g tuků
- 20 g bílkovin
Na 8 porcí
- 140 g ovesných vloček
- 100 g sušenek s náplní
- 40 g kokosového oleje
- 500 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- 50 g sušenek s náplní
- 1 ztužovač šlehačky
Postup
-
Sušenky rozdrtíme (my jsme použili Bodylab Protein O's) na menší kousky a smícháme je společně s vločkami. Roztopíme kokosový olej, přidáme jej ke směsi a vytvoříme těsto. To potom namačkáme na dno dortové formy o průměru 20 cm vyložené pečícím papírem. Dáme ztuhnout do lednice přibližně na 30 minut.
-
Mezi tím si připravíme krém. Tvaroh, ricottu a proteinový prášek společně lehce prošleháme. Želatinu přidáme podle návodu na obalu a do hotového krému nakonec přidáme další rozlámané sušenky.
-
Krém rovnoměrně naneseme na korpus. Pokud jsme byli poctiví a neujídali jsme, pravděpodobně nám zbyly ještě nějaké sušenky, kterými můžeme ozdobit vršek dortu. Hotové dílo dáme chladit přes noc do lednice a těšíme se na ráno.
-
Nakrájíme, nafotíme, postneme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty. Pak už jen sbíráme lajky a vychutnáváme.