Nepečený fit oreo cheesecake z tvarohu a ricotty

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
45 min.
41 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Nepečený fit oreo cheesecake z tvarohu a ricotty

Když do Aktinu připutovala proteinová verze slavných kakaových sušenek plněných lahodným krémem, bylo okamžitě jasné, že se stanou základem pro ještě slavnější cheesecake. Nenechte se zmást jeho hříšným vzhledem. I když na to nevypadá, jeden kousek je našlapaný celými 20 g bílkovin. Vyzkoušejte ho sami.

1 porce obsahuje 1 kus dortu

  • 355 kcal
  • 25 g sacharidů
  • 17 g tuků
  • 20 g bílkovin

Na 8 porcí

Na korpus
Na krém
  • 500 g tvarohu
  • 250 g ricotty
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 50 g sušenek s náplní
  • 1 ztužovač šlehačky

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme (my jsme použili Bodylab Protein O's) na menší kousky a smícháme je společně s vločkami. Roztopíme kokosový olej, přidáme jej ke směsi a vytvoříme těsto. To potom namačkáme na dno dortové formy o průměru 20 cm vyložené pečícím papírem. Dáme ztuhnout do lednice přibližně na 30 minut.

  2. Mezi tím si připravíme krém. Tvaroh, ricottu a proteinový prášek společně lehce prošleháme. Želatinu přidáme podle návodu na obalu a do hotového krému nakonec přidáme další rozlámané sušenky. 

  3. Krém rovnoměrně naneseme na korpus. Pokud jsme byli poctiví a neujídali jsme, pravděpodobně nám zbyly ještě nějaké sušenky, kterými můžeme ozdobit vršek dortu. Hotové dílo dáme chladit přes noc do lednice a těšíme se na ráno.Nepečený fit oreo cheesecake z tvarohu a ricotty

  4. Nakrájíme, nafotíme, postneme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty. Pak už jen sbíráme lajky a vychutnáváme.Nepečený fit oreo cheesecake z tvarohu a ricottyNepečený fit oreo cheesecake z tvarohu a ricotty

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
41 Líbí se mi Uložit recept