Je upršený podzimní den a vy sedíte doma zachumlaní v dece. Něco tu ale nehraje! Chybí vám přece dort! Dýňový. Plný chutí, šťavnatý, vláčný a přesto zdravý.
Tak a teď už je to komplet. Jeden takový pro vás totiž máme.
Užívejte podzimní pohodu.
1 porce obsahuje
- 194 kcal
- 19 g sacharidů
- 6 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 8 porcí
- 300 g dýňového pyré
- 1 banán
- 70 g špaldové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 50 g erythritolu
- 1 balení kypřícího prášku do perníku
- citrónová kůra
- pomerančová kůra
- 3 vejce
- 100 g tvarohu
- 40 g vlašských ořechů
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- 1/2 šťáva z citrónu
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 čajová lžička skořice
Postup
-
Pokud nemáme dopředu připravené dýňové pyré, vrhneme se na něj jako na první – dýni upečeme nebo uvaříme do měkka, zbavíme pecek a rozmixujeme dohladka společně s banánem.
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Ve velké míse smícháme všechny suché ingredience – obě mouky, proteinový prášek, erythritol, kypřicí prášek do perníku, citrónovou a pomerančovou kůru.
-
Do sypké směsi rozklepneme vejce, přidáme tvaroh, připravené dýňové pyré a zpracujeme těsto. Nakonec do těsta přimícháme nasekané ořechy.
-
Pečeme v dortové formě o průměru 20 cm asi hodinku (nebo dokud se těsto nepřestane lepit na špejli).
-
Mezitím si připravíme krém — smícháme všechny potřebné ingredience a dáme chladit do lednice.
-
Hotový korpus necháme vychladnout a pak ho rozřízneme na dvě poloviny. Spodní díl natřeme 1/2 krému a přiklopíme. Vršek dortu natřeme zbylým krémem. Ozdobíme a hotový dort dáme chladit do lednice. Dort je stejně nejlepší až druhý den, tak zatněte zuby a vydržte.