Podzim. To je opadané listí, kratší dny a taky dýně v každém jídle.
A vlastně proč ne? Dýně je všestrannou ingrediencí, kterou můžeme péct, vařit i smažit. Naslano i nasladko. Tak šup s ní do voňavých a vláčných skořicových rolek!
1 porce obsahuje 1 šnek
- 313 kcal
- 35 g sacharidů
- 13 g tuků
- 14 g bílkovin
Na 8 porcí
- 100 ml mléka
- 50 g ghee
- 21 g droždí
- 340 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g Sladiče
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička muškátového oříšku
- 1 čajová lžička zázvoru
- 120 g dýňového pyré
- 100 g arašídového másla
- 1 lžíce skořice
- 20 g kokosového cukru
- 1 balení vanilkového proteinového pudingu
Postup
-
Dýni předem upečemě nebo uvaříme do měkka. Dužinu rozmixujeme v hladké pyré. -
V menším hrnci lehce zahřejeme mléko a roztopíme v něm ghíčko. Pozor! Směs nesmí začít vařit, jinak těsto nevykyne.
-
Směs přelijeme do velké mísy, rozdrolíme v ní droždí a necháme ho aktivovat po dobu asi 10 minut.
-
V jiné míse mezi tím smícháme mouku, sladidlo, sůl a koření.
Tuto sypkou směs potom postupně přimícháváme ke kvásku a následně přidáme i dýňové pyré.
Těsto zpracujeme do bochánku, mísu přikryjeme fólií a necháme kynout asi 1 hodinu.
Objem těsta by se měl přibližně zdvojnásobit.
-
Zatímco těsto kyne, připravíme si náplň smícháním všech potřebných ingrediencí.
-
Nakynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše do obdélníku. Povrch potřeme náplní a od kraje těsto opatrně srolujeme.
Poté jej nakrájíme na jednotlivé rolky o šířce 4–6 cm.
-
Rolky naskládáme do pekáče vyloženého pečicím papírem a povrch potřeme rozpuštěným ghíčkem.
Zakryjeme fólií a necháme na teplém místě ještě asi 15 minut kynout.
-
Vykynuté rolky pečeme 30–35 minut v troubě předehřáté na 175 °C.
-
Po vychladnutí rolky polijeme vanilkovým pudinkem a na Instagramu sdílíme s označením @aktinrecepty.