Rozloučení s dýňovou sezónou: Božský dort s kokosovou šlehačkou a slaným karamelem

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 2 lety
Rozloučení s dýňovou sezónou: Božský dort s kokosovou šlehačkou a slaným karamelem

Ještě dříve, než dýňovou sezónu definitivně vystřídá vánoční obžerství, pojďme se s ní rozloučit ve velkém stylu: dýňovým dortem s kokosovou šlehačkou a slaným karamelem! A pozor, pochutnají si i vegani!

1 porce obsahuje

  • 408 kcal
  • 39 g sacharidů
  • 23 g tuků
  • 5 g bílkovin

Na 8 porcí

Na krustu
Na náplň
Na smetanový krém
Na slaný karamel

Postup

  1. Rozloučení s dýňovou sezónou: Božský dort s kokosovou šlehačkou a slaným karamelemNejdříve si vytvoříme krustu. V kuchyňském robotu začneme mixovat kešu, poté přidáme zbytek ingrediencí a mixujeme, dokud nejsou datle důkladně rozemlety a nevznikne celistvé těsto. To potom rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy a stlačíme. Dáme chladit do lednice. 

  2. Dýni upečeme do měkka, zbavíme ji semínek a rozmixujeme na pyré. Přidáme zbytek ingrediencí na krém a mixujeme do hladké konzistence. Hotový krém naneseme na krustu a necháme ztuhnout v lednici minimálně 5 hodin. 

  3. Pro výrobu kokosové šlehačky vyšleháme smetanu se zbylými ingrediencemi do tuha. Naneseme na krémovou vrstvu.

  4. Nakonec si připravíme slaný karamel smícháním potřebných ingrediencí. Zalijeme s ním hotový dort a vychutnáváme. Dobrou chuť!Rozloučení s dýňovou sezónou: Božský dort s kokosovou šlehačkou a slaným karamelemRozloučení s dýňovou sezónou: Božský dort s kokosovou šlehačkou a slaným karamelemRozloučení s dýňovou sezónou: Božský dort s kokosovou šlehačkou a slaným karamelem

Poděkuj autorovi
4
Aktin Whey protein
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________