Rozloučení s dýňovou sezónou: Božský dort s kokosovou šlehačkou a slaným karamelem

Rozloučení s dýňovou sezónou: Božský dort s kokosovou šlehačkou a slaným karamelem

Michaela Dobiášová Michaela Dobiášová před 16 dny

Ještě dříve, než dýňovou sezónu definitivně vystřídá vánoční obžerství, pojďme se s ní rozloučit ve velkém stylu: dýňovým dortem s kokosovou šlehačkou a slaným karamelem! A pozor, pochutnají si i vegani!

1543005324_a_1983.jpg

Budeme potřebovat:

Krusta:

Náplň:

Smetanový krém:

Slaný karamel:

1542904418_a_1983.jpg

Postup:

  1.  Nejdříve si vytvoříme krustu. V kuchyňském robotu začneme mixovat kešu, poté přidáme zbytek ingrediencí a mixujeme, dokud nejsou datle důkladně rozemlety a nevznikne celistvé těsto. To potom rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy a stlačíme. Dáme chladit do lednice. 
  2. Dýni upečeme do měkka, zbavíme ji semínek a rozmixujeme na pyré. Přidáme zbytek ingrediencí na krém a mixujeme do hladké konzistence. Hotový krém naneseme na krustu a necháme ztuhnout v lednici minimálně 5 hodin. 
  3. Pro výrobu kokosové šlehačky vyšleháme smetanu se zbylými ingrediencemi do tuha. Naneseme na krémovou vrstvu.
  4. Nakonec si připravíme slaný karamel smícháním potřebných ingrediencí. Zalijeme s ním hotový dort a vychutnáváme. Dobrou chuť!
1543005356_a_1983.jpg

Dort jsme rozkrájeli na 8 kousků. Na jeden vychází: 

  • 408 kcal
  • 39 g sacharidů 
  • 23 g tuků
  • 5 g bílkovin
1543006934_a_1983.jpg


  •