(Skoro) jako z pekárny! Voňaví, nadýchaní a šťavnatí. Přesně takoví jsou tito šneci s proteinovým pudingem. Výhodou je, že druhý den neztvrdnou a těsto je pořád stejně měkké. Tak co, vyzkoušíte je taky?
1 porce obsahuje 1 šnek
- 92 kcal
- 12,7 g sacharidů
- 2,8 g tuků
- 3,8 g bílkovin
Na 1 porci
- 110 ml mléka
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- 1/2 balení droždí
- 250 g hladké mouky
- 40 g práškového sladidla
- 1 žloutek
- 1 špetka soli
- 35 g másla
- 1 balení vanilkového proteinového pudingu
- 20 g rozinek
Postup
-
Připravíme si kvásek. Mléko jemně ohřejeme, rozmícháme v něm lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme chvíli odstát.
-
Ve větší misce si smícháme mouku, špetku soli, sladidlo, máslo, přidáme žloutek a vzešlý kvásek. Ručně vymísíme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme a na teplém místě necháme kynout aspoň hodinu.
-
Vykynuté těsto rozválíme na obdelník. Nemělo by být ani moc tlusté, ani moc tenké, prostě tak akorát. Potřeme pudingem a můžeme přidat rozinky nebo něco podobného. Opatrně srolujeme a ještě opatrněji nakrájíme na kolečka (vyšlo nám 15 ks). Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a na 170 stupňů pečeme 12–15 minut nebo dozlatova. Po opečení jsme poprášili práškovým cukrem.
-
Tip: Skvěle chutnají i s oříškovým máslem!
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.