Kaše na snídani už ti leze i ušima a ty přemýšlíš, co jiného zkusit? Tak dej šanci třeba těmto skořicovým bagelům. Vychutnat si je můžeš na snídani, jako předtréninkové jídlo, s máslem a džemem nebo s arašídovým máslem a banánem. To už necháme na tobě. Bagely jsou navíc bezlaktózové a s minimem tuku. Tak co, už jdeš na ně?
1 porce obsahuje
- 206 kcal
- 43,2 g sacharidů
- 1 g tuků
- 6,8 g bílkovin
Na 8 porcí
- 250 ml vody
- 7 g sušeného droždí
- 1 lžíce práškového sladidla
- 1 lžíce skořice
- 1 špetka soli
- 365 g špaldové mouky
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 1 lžíce rozinek
- voda
- 1 lžíce třtinového cukru
Postup
-
Připravíme si kvásek. V teplé vodě rozmícháme balíček droždí a lžíci sladidla. Necháme odpočívat asi 10 minut.
-
Do větší misky si dáme obě mouky, špetku soli, lžíci skořice a nabobtnaný kvásek. Všechno promícháme a (pokud nemáme mixér) na desce ručně vypracujeme tvárné, mírně lepivé těsto. Bude to trvat asi 10–12 minut .
-
Větší misku si jemně potřeme olejem, vložíme do ní těsto, přikryjeme utěrkou a necháme kynout přibližně 2 hodiny.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na 8 přibližně stejných částí. Můžeme přidat rozinky, případně brusinky nebo nakrájené sušené švestky. Z těsta vytvarujeme kuličky a do středu uděláme větší dírku. V hrnci si přivedeme k varu vodu s lžící cukru a každý bagel povaříme 1 minutu. Opatrně vytáhneme a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Bagely potřeme bílkem, posypeme mákem a pečeme na 170 stupňů asi 25 minut.
-
Bagely chutnají výborně s máslem a džemem nebo s tvarohem, banánem a arašídovým máslem. Fantazii se prostě meze nekladou. Ukaž nám pod #aktinrecepty, jak si bagely připravíš ty.